Mobiele telefoons: Thuis of in de kluis?

Het is geen verrassing dat mobiele telefoons steeds meer afleiding kunnen veroorzaken in de klas. Die stelling wordt nu ook met steeds meer onderzoek ondersteund. Daarom heeft de overheid het dringend advies 'thuis of in de kluis' afgegeven, waarbij het gebruik van de mobiele telefoon in het onderwijs flink wordt beperkt.
Tegelijkertijd zorgt dat voor een andere uitdaging. Want hoe zorg je ervoor dat je leerlingen en medewerkers blijft informeren over zaken die voor hun belangrijk zijn, zonder daarbij de mobiele telefoons te gebruiken?
In dit artikel geven we antwoord op die vraag.

 

Narrowcasting: Een moderne oplossing voor communiceren in het onderwijs

Grote groepen leerlingen tegelijkertijd informeren hoeft geen uitdaging te zijn. Met behulp van informatieschermen op tactische locaties in de school, kun je belangrijke informatie gemakkelijk verspreiden. Zowel voor leerlingen als voor docenten en onderwijsondersteunend personeel.

Hier zijn vijf voordelen van het toepassen van narrowcasting in het onderwijs:

 1. Directe communicatie:

  Narrowcasting maakt directe communicatie mogelijk met een specifieke doelgroep. Hierdoor kunnen belangrijke mededelingen meteen bij de juiste mensen terechtkomen.
 2. Flexibiliteit in informatieverspreiding:

  Scholen kunnen eenvoudig informatie aanpassen en actualiseren met narrowcasting. Of het nu gaat om roosterwijzigingen, herinneringen aan aankomende evenementen of beleidsupdates, narrowcasting biedt de flexibiliteit die scholen nodig hebben.
 3. Visuele impact:

  Beelden zeggen meer dan woorden, en narrowcasting maakt gebruik van visuele elementen om de boodschap kracht bij te zetten. Dit vergroot de impact van de gedeelde informatie. Maak gebruik van foto's, deel tekst, toon video's of gebruik plugins van andere communicatieplatformen.
 4. Kostenbesparing:

  Het gebruik van narrowcasting als communicatiemiddel kan kostenbesparend zijn. Papieren mededelingen en posters moeten regelmatig worden vernieuwd, terwijl digitale content met narrowcasting gemakkelijk kan worden aangepast zonder extra drukkosten. Bovendien is het verspreiden ervan veel tijdsefficiënter.
 5. Interactie:

  Narrowcasting biedt de mogelijkheid tot interactie, bijvoorbeeld door het tonen van polls of het delen van QR-codes voor verdere informatie. Hierdoor wordt communicatie niet alleen eenrichtingsverkeer, maar kunnen ook de leerlingen actief deelnemen.

 

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen de communicatie binnen jouw school te optimaliseren?

Wij staan klaar om advies te geven! Neem contact met ons op via het formulier hieronder of bel direct. Samen streven we naar een efficiëntere, gestructureerde en rustige leeromgeving.
Laten we samen bouwen aan de toekomst van het onderwijs!

Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Geschreven door Merel Dijkstra

vrijdag 12 januari 2024

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)