03aug

Waarom we zo van touchscreens houden

Geplaatst op 3 augustus 2020

Waarom we zo van touchscreens houden

Touchscreens zijn haast niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Niet alleen onze smartphones en tablets beschikken over een touchscreen, maar ook in supermarkten, op machines en andere technologische toepassingen zijn deze schermen te vinden. We zijn gewend aan de snelheid waarmee de schermen informatie leveren en zelfs kleine kinderen kunnen er intuïtief mee uit de voeten; de interactie tussen mens en technologie is verbazingwekkend.

Het is niet voor niks dat wij zo van touchscreens houden. Het digitale tijdperk heeft ertoe geleid dat we direct actie en voldoening verwachten van onze apparaten. We houden niet van wachten en touchscreens passen zich snel aan. Zo zijn technische klanten gewend geraakt aan de digitale mogelijkheden binnen organisaties. Neem als voorbeeld zelfbedieningskassa’s: door de komst van touchscreens hoeven klanten niet lang in de rij te staan en is wachten verleden tijd.

Voor het gemak

Touchscreens zijn eenvoudig in gebruik en zijn door een aanraking en bewegingen zeer eenvoudig te bedienen. Zo kan het gebruik van touchscreens als interactieve bewegwijzering in een groot gebouw een enorme verademing zijn. Mensen kunnen met het scherm namelijk de weg vinden zonder hulp te vragen. Ook het zelf inchecken in hotels wordt door touch een eitje, puur omdat een scherm eenvoudig te bedienen is en overzicht biedt aan de gast. Met zelfbedieningskassa’s is een gebruiker bijvoorbeeld gegarandeerd van de juiste volgorde, in tegenstelling tot het spreken in microfoons bij een drive-thru of het bestellen bij een toonbank.

Naast het feit dat touchscreens gemakkelijk te bedienen zijn, zijn ze ook heel toegankelijk. Gebruikers met fysieke beperkingen en senioren vinden een touchscreen bijvoorbeeld vaak gebruiksvriendelijker dan een toetsenbord.

 Met elk scherm verbonden

Touchscreens leveren bovendien direct een beloning voor de inspanning. Een druk op het scherm resulteert meteen in een reactie en dit is voor heel veel locaties een waardevolle toevoeging. Zo zie je in vergaderruimtes of in klaslokalen vandaag de dag ook steeds meer touchscreens. PTH Groep beschikt over diverse touchscreen displays en interactieve monitoren voor meeting rooms en klaslokalen van verschillende fabrikanten. Zo kunnen wij de juiste advisering voor uw toepassing geven en een selectie maken uit verschillende gerenommeerde merken zoals LG, Prowise, Nec, Samsung, CTouch, Iiyama, Smart, Newline, Philips, Panasonic, Dynascan etc.. Het touchscreen is niet alleen enorm intuïtief; ook is ieder apparaat eenvoudig met het scherm verbonden en kan er zelfs realtime samengewerkt worden op een scherm vanaf meerdere locaties.

Duurzaamheid en hygiëne

Tot slot gaan touchscreens lang mee. Zo zijn er speciale buitendisplays die gebouwd zijn voor zware weersomstandigheden. Deze schermen worden niet beïnvloed door vuil, stof, regen of vet en kunnen dus wel tegen een stootje. Ook voor andere omstandigheden zijn speciale displays ontwikkeld om optimale duurzaamheid te garanderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan toepassingen in onderwijs, speciale schermen voor exposities, voor zakelijke toepassingen in combinatie met MS Teams, Google of Zoom en schermen voor retail en shopping. Goed onderhoud is natuurlijk altijd essentieel: kijk maar eens naar je eigen smartphone na een dag intensief gebruik. De vingervlekken zijn vast niet te missen. Door de touchscreens regelmatig te reinigen, is jarenlang plezier gegarandeerd. Gelukkig is dat met een touchscreen eenvoudig. In vergelijking met systemen met toetsenborden en muizen waar vuil tussen toetsen en knoppen blijft hangen is een touchscreen, door het schermoppervlak af te nemen met een doek met reinigingsmiddel, in één eenvoudige handeling gereinigd. In combinatie met het jaarlijks preventief onderhoud op het interactieve scherm levert dat vele jaren ongestoord gebruiksplezier op.

Afbeeldingen: www.freepik.com

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl