LED

Naast de verschillende beeldtechnieken vind je het grootste verschil in de toepassing. Een led scherm heeft geen beperkingen qua afmetingen en de content kan in alle weersomstandigheden goed gelezen worden. Hierdoor is een ledscherm geschikt voor binnen en buiten. Een LCD scherm is weer ideaal voor kortere kijkafstanden en kleinere afmetingen.

Een standaard led scherm neemt veel lichtinval weg als je deze voor of achter een raam plaatst.. Dit is niet het geval bij een transparant scherm. Een transparant led scherm kun je achter glas plaatsen en laat tot 80% licht door.

Een pixel is een beeldpunt. Een led scherm is opgebouwd uit een groot aantal van deze beeldpunten. Deze pixels, of dus beeldpunten, bestaan op hun beurt dan weer uit één of meerdere led’s.De afstand tussen de pixels is verschillend per scherm. Deze afstand wordt uitgedrukt in ‘pixelpitch’ (P) en weergegeven in mm’s. Hoe kleiner de pitch, hoe detailrijker het beeld en hoe korter de minimale kijkafstand.

De pixelpitch bepaalt de totale resolutie van een led scherm en als gevolg dus ook de scherpte van het beeld. Hoe kleiner de pixelpitch, hoe meer beeldpunten binnen de oppervlakte en dus hoe scherper het beeld. Afhankelijk van het type content en de kijkafstand zal dit er scherp of eerder brokkelig uitzien. Hoe kleiner de pixelpitch hoe korter de minimale kijkafstand is.

Om de juiste pixel pitch te bepalen moet je rekening gehouden met verschillende factoren. Onder andere de grootte van het scherm en de toepassing en de kijkafstand zijn van belang om de juiste keuze te maken. Het is heel belangrijk dat je goed nadenkt over wat je laat zien op het led scherm. Ook de details van de te tonen content zijn bepalend. Voor beeldmateriaal met veel details heb je namelijk veel meer beeldpunten nodig en dus een kleinere pixelpitch.

Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een led scherm, LCD scherm of een beamer. De voordelen van  een led scherm zijn het grote formaat, de levensduur, de hoge helderheid en contrastverhouding die veel hoger is dan bij een projector. Heb je geen groot formaat scherm nodig in je boardroom dan kun een LCD scherm toepassen.

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)