15feb

Prowise Presenter

Geplaatst op 15 februari 2021

Kay werkt sinds 2019 bij PTH Groep en volgt een opleiding in de vorm van werken en leren.

Naast dat werken en leren heeft hij bij Prowise de trainingen gevolgd, zodat hij gecertificeerd Prowise trainer is. In onderstaand artikel deelt hij zijn enthousiasme over Prowise presenter 10.

Ik ben erg enthousiast over Prowise Presenter 10. Het is uitgegroeid tot een geweldig stuk gereedschap voor het onderwijs waarmee jij of jouw collega’s gemakkelijk kant-en-klare lessen openen en aanpassen om te gebruiken tijdens de lessen. Bovendien kun je er altijd en overal bij om aanpassingen te doen wanneer je met laptop, tablet of telefoon toegang hebt tot het internet.

Prowise Presenter heeft standaard al een enorm ruim aanbod aan educatieve content, zoals Tools, 3D-modellen en video’s. Lessen zijn gemakkelijk interactief te maken door middel van een quiz of andere bouwstenen. En die interactiviteit heb je niet alleen met een klas. Je kunt leerlingen via ProConnect het tegen elkaar laten opnemen in een educatief spel.

Door de vele mogelijkheden in Presenter 10 kun je jouw lessen op een creatieve manier samenstellen, opslaan en delen. Dit vind ik goed aansluiten bij het lesgeven. De mogelijkheid om samen te werken in een les is een leuke aanvulling om met je collega’s lessen of thema’s voor te bereiden.

Het gebruiken van 3D-modellen maakt het lesgeven nog net wat leuker, omdat het veel meer zegt dan een afbeelding, het geeft interactie en laat zien hoe iets is opgebouwd aan de binnenkant.

Het opzoeken van een kant-en-klare les is heel eenvoudig op my.prowise.com. Door middel van filters kun je gemakkelijk een les vinden die aansluit op de leeftijd van de leerlingen en het vak waar je een les over wilt geven.

Het maken van een quiz met ProQuiz is super eenvoudig. Je kunt er gemakkelijk zelf vragen en antwoorden in zetten, afbeeldingen toevoegen en de leerlingen laten antwoorden met ABC, 123 of figuren. Bovendien is een quiz makkelijk te delen met de leerlingen.

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl