22dec

Permanente livestream oplossing voor het Fries Scheepvaart Museum

Geplaatst op 22 december 2020

De medewerkers van het Fries Scheepvaart Museum in Sneek zijn expert in hun vak en willen een eenvoudig te bedienen installatie om hun lezingen te streamen. Het museum geeft regelmatig lezingen die goed worden bezocht. Met de huidige maatregelen is het niet mogelijk om dit voor een grote groep te kunnen organiseren in de zaal. Om deze zeer succesvolle lezingen toch door te laten gaan, is er gekozen voor een livestream oplossing (via YouTube) en hebben wij hiervoor een mooie installatie met camera’s en videoregie mogen installeren.

Ons eigen PTH Groep software besturingssysteem zorgt voor camerabesturing, het starten van de stream, eenvoudig schakelen tussen camera’s en pc-beeld en voor de mogelijkheid van een picture-in-picture beeld en een tekstoverlay. Alle ingewikkelde technische onderdelen zoals camera’s, videoswitchers, stream encoders en geluidsapparatuur hoeven niet door de gebruiker ingesteld, apart bediend of aangesloten te worden. Hierdoor kan de presentator zich concentreren op zijn lezing en kan hij vrij bewegen in de ruimte. Door de heldere en intuïtieve bediening via een touchscreen kan iedereen, zonder een instructie te hoeven volgen, snel, makkelijk en betrouwbaar de apparatuur bedienen.

Nu de installatie in gebruik is genomen heeft het museum aangegeven zeer tevreden te zijn met het gebruiksgemak, de lage drempel om de installatie te gebruiken en de kwaliteit van de installatie.

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl