28mei

Opnieuw inrichten Auditorium Hogeschool Van Hall Larenstein

Geplaatst op 28 mei 2020

PTH Groep kreeg van Hogeschool Van Hall Larenstein de opdracht om het grote auditorium in Leeuwarden opnieuw in te richten. De verouderde AV-apparatuur maakt nu plaats voor een moderne opstelling van beeld, geluid, verlichting, beeld- en geluidopname, touchscreen bediening en een lichtgewicht maatwerk katheder.

Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein hebben wij de actuele wensen en eisen in kaart gebracht. Vervolgens hebben wij dit functioneel uitgewerkt en omgezet in een technisch ontwerp. Het technisch ontwerp is gezamenlijk op locatie doorgesproken en vervolgens definitief uitgewerkt in een voorstel. In het ontwerp is uiteraard rekening gehouden met eerder door PTH geleverde AV-middelen zoals de PTZ camera, de Mediasite opname recorder en de Shure ULX-D draadloze microfoons.

Projectinformatie

Het nieuwe systeem is zowel vanaf het katheder als vanuit de regiepositie via een touchscreen bedieningspaneel te bedienen. Er zijn op maat meerdere functies aan de regiepositie toegekend waardoor men tijdens een evenement of diplomering ook kan uitbreiden via een los mengpaneel voor het geluid.

Vanaf het katheder kan een docent zijn eigen opname starten/stoppen en is er een afkijkmonitor beschikbaar waarmee de eigen positie binnen het camerabeeld bepaald kan worden. Daarnaast wordt de docent uitgelicht met behulp van LED spots om schaduwwerking op het gezicht te voorkomen. Het custom-made katheder is door middel van een multikabel af te koppelen van de door PTH ontwikkelde vloerput en door het gewicht gemakkelijk te verwijderen vanaf het podium. Dit is door Hogeschool Van Hall Larenstein specifiek uitgevraagd voor evenementen waarbij het katheder niet nodig is en er meer ruimte op het podium nodig is voor bijvoorbeeld dans of muziek.

De weergave van het beeld wordt tegenwoordig via een moderne Epson LCD Laser projector gedaan, waardoor het vervangen van lampen niet meer nodig is. De positie van de projector is (samen met de PTZ camera) verplaatst naar achterin het auditorium. De lensafstand is door PTH berekend en door gebruik te maken van een zoomlens wordt het beeld op het juiste formaat op het 5.4 meter brede breedbeeld projectiescherm weergegeven. Verwerking van alle Full-HD beeldsignalen wordt verzorgd door een Kramer presentatie switcher. Deze biedt ook de mogelijkheid om het beeld en geluid (via HDBaseT) vanuit het auditorium naar een andere collegezaal door te sturen. De lange afstand tussen de switcher en projector wordt ook via een stabiele HDBaseT (afgeschermde CAT6a) verbinding overbrugd.

Het geluid wordt via een digitale sound processor (DSP) weergegeven via een viertal nieuwe EV luidsprekers. De positionering hiervan is in overleg met Hogeschool Van Hall Larenstein iets gewijzigd waardoor twee oude luidspreker beugels verwijderd kunnen worden en de dekking van het geluid verbeterd. Er zijn drie kanalen Shure ULX-D microfoons bij geplaatst waardoor het totale aantal op zes kanalen uitkomt. Op het katheder is gekozen voor een vaste zwanenhals microfoon met rubberen shockmount ophanging waardoor er ook helder en duidelijk zonder headset of reversmicrofoon gesproken kan worden.

Wij wensen Hogeschool Van Hall Larenstein veel plezier met deze nieuwe installatie!

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl