10jul

Nieuwe TV Studio en regie Hogeschool Windesheim

Geplaatst op 10 juli 2019

PTH Groep @ Hogeschool WindesheimMet meer dan 23.000 studenten en meer dan 2.000 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle en Almere is Windesheim één van de grotere HBO-instellingen in Nederland. De opleiding Journalistiek in Zwolle beschikt over alle faciliteiten waarmee journalisten in de praktijk ook werken, zoals redactie- en montageruimtes en radio- en televisiestudio’s. De opleiding kent een sterke link met de praktijk en wil daarom een realistische afspiegeling zijn van de werkomgeving waar studenten in terecht komen. Om een eigentijdse en praktijk realistische werkomgeving te behouden is een deel van de TV studio en -regie vervangen. Naast functionele eisen waren betrouwbaarheid, schaalbaarheid en duurzame inzetbaarheid belangrijke elementen in het eisenpakket.

De opdrachtgever schreef hier het onderstaande over:

“ PTH Groep heeft voor de opleiding Journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle een deel van de TV regie en de infrastructuur vervangen. Een belangrijke wens van de opleiding was dat er niets meer omgestoken hoefde te worden en dat er afscheid kon worden genomen van een groot aantal verdelers, versterkers en omvormers.  Het fundament van de nieuwe inrichting is nu een matrix. Hierdoor zijn flexibiliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd en zijn de studio’s en de uitzendstraat toekomstbestendig. Er kan nu bijvoorbeeld volledig op zowel 1080i als 1080p worden gewerkt”.

Charles Rossingh, manager Mediatechniek Hogeschool Windesheim:

Ook nu is er weer goed en constructief samengewerkt door de PTH Groep.
Er is zoals altijd veel overleg mogelijk en onze wensen worden goed en doordacht uitgevoerd”.

“Ik heb de PTH Groep leren kennen als de vaste AV-leverancier van de hogeschool Windesheim.

De afgelopen jaren hebben we samen aan meerdere projecten gewerkt en ik heb daardoor een duidelijk beeld gekregen van de kwaliteit en expertise van de PTH Groep. Toen we groen licht kregen om een deel van de regieruimtes en centrale faciliteiten te vervangen wist ik meteen zeker dat ik dat samen met de PTH Groep wilde doen.

Het resultaat is precies wat we voor ogen hadden; hoewel alles op de achtergrond is vernieuwd is de bediening van de regieruimtes hetzelfde gebleven; intuïtief en overzichtelijk. We zijn vanaf de eerste verkennende gesprekken via een concept meegenomen naar het definitieve ontwerp. Al onze input is verwerkt, we hebben samengewerkt als collega's en de PTH Groep had een goed beeld van onze praktijk en werkwijze. Ik ben zeer tevreden en zou de PTH Groep zeker aanbevelen bij anderen”.

Projectinformatie

PTH Groep verzorgde het ontwerp, de levering en de installatie van alle centrale apparatuur, zoals de Roland videomixer, de For-A videomatrix en de For-A multiviewer. Voor het afkijken van de multiview beelden in de regieruimte werden 2 professionele 80 inch NEC monitoren geleverd.

De bestaande Sony studiocamera’s en het Autocue systeem zijn opnieuw ingezet en naadloos in het systeem geïntegreerd. Het systeem is geschikt voor toekomstige uitbreiding door uitbreiding van de in- en outputs van de videomatrix. Tevens is het gehele systeem reeds geschikt voor het verwerken van 1080p signalen, terwijl de bestaande studiocamera’s 1080i uitsturen. Het systeem kan volledig met beide formaten overweg.

De bediening van de apparatuur is waar nodig eenvoudiger gemaakt door onder meer toepassing van AMX besturingstechniek met touchscreen, waarmee snelle schakelingen met 1 druk op de knop kunnen worden gemaakt. Daarnaast is een volledige configuratie door middel van het kiezen van een preset via een web interface mogelijk.

 

  • Charles Rossingh, manager Mediathechniek Hogeschool Windesheim  over PTH Groep
  • Systeemrack in de centrale apparatuurruimte
  • Videoregieruimte gezien vanuit de audioregie

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl