20mei

Les geven tegelijk in de klas en op afstand

Geplaatst op 20 mei 2020

Zo geef je tegelijk les in de klas en op afstand

In deze tijd waar afstandsleren standaard is geworden, delen we graag ervaringen uit de praktijk met jullie. “Les geven op afstand is goed te doen wanneer je vooraf praktische zaken goed regelt en duidelijke afspraken maakt. Les geven en les volgen gaat dan bijna net zo makkelijk als dat je fysiek voor de hele groep staat.”

Met deze tips kun je jouw lessen direct geven aan een deel leerlingen thuis en een deel in de klas. Je geeft ze allemaal in één keer les, kunt interactie toevoegen en zelfs een toets afnemen.

1. Instructie

Start een videosessie via Microsoft Teams, Google Hangouts Meet of een ander videoplatform en geef op deze manier les. Door het scherm van het touchscreen te delen in jouw videomeeting volgen de leerlingen thuis precies wat jij in de klas op het bord doet.

2. Aantekeningen

Tijdens de instructie kun je gewoon aantekeningen blijven maken in je Presenter-bestand met de les. Versleep je canvas in Presenter of open een nieuwe pagina zodat je meer ruimte hebt voor extra aantekeningen en om verdere uitleg te geven. Binnen Presenter voorzie je jouw aantekeningen eenvoudig van vormen, achtergronden en afbeeldingen.

3. Toets

Sluit jouw les af met een diagnostische toets. Dit is de ideale manier om erachter te komen of iedereen de lesstof begrepen heeft. Deze toets maken leerlingen in ProQuiz. Zo kun je van zowel de leerlingen thuis als in de klas, in één overzicht de voortgang bekijken.

4. Zelfstandig aan de slag

Als leerkracht kun je jouw gemaakte les met opdrachten ook delen met de leerlingen (zij hebben dan wel een -gratis- account nodig), leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof eigen maken, de opdrachten maken en eventueel controleren.

Zo deel je een les: open linksonder in Presenter het bestandsmenu en klik op ‘Delen’. Vul hier direct de e-mailadressen van leerlingen in of deel de link met ze.

5. Evaluatie

Evalueer achteraf samen met de leerlingen de les of maak gezamenlijk een samenvatting. Laat iedereen input geven via de Mindmap-tool in Presenter in combinatie met ProConnect. Ook thuis kunnen leerlingen meedoen wanneer ze ProConnect-app openen of via de webbrowser naar connect.prowise.com gaan. Zo heb je op afstand, interactief onderwijs.

Heb je advies nodig bij de nieuwe schoolsituatie en de benodigde middelen? PTH Groep denkt graag met je mee! Neem contact op via dit formulier.

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl