14okt

Led there be light

Geplaatst op 14 oktober 2020

LED there be light!

Docent Frits van Essen van de opleiding Communicatie aan NHL Stenden Hogeschool gebruikte deze uitdrukking om zijn enthousiasme over de nieuwe studio-inrichting uit te spreken.

In opdracht van NHL Stenden hebben wij een nieuwe foto- en videostudio ingericht. Aan het dak is gebruik gemaakt van een professioneel studiogrid voor de bevestiging van apparatuur. Voor de ophanging van de lampen gebruikten we pantografen waarmee lampen eenvoudig in de hoogte versteld kunnen worden. Verder plaatsten we diverse LED studiolampen en vlamwerende velours gordijnen.

De wens van NHL Stenden was om hen te adviseren in het optimaal uitlichten van hun ruim 100 meter grote studio met 13 meter lange en 5 meter hoge rondgebogen studiowand die in L-vorm is opgesteld.

Wij adviseerden en leverden een oplossing met horizonarmaturen om de hele wand gelijkmatig van licht te voorzien. Bovendien kan de wand in elke gewenste kleur licht worden gezet. Aan het plafond monteerden wij twee rails met de pantografen. De lampen die daar aan worden gehangen kunnen niet alleen in hoogte ingesteld worden, de gebruikers kunnen de lamp hierdoor ook van voor naar achter verplaatsen. Zo blijft de studiovloer vrij van statieven en bijbehorende schaduwen en is de gebruiker flexibel in de plaatsing van de lampen.

De installatie wordt afgemaakt met de splinternieuwe en lang verwachtte Arri Orbiter, die inclusief verschillende lenzen wordt geleverd. Deze lamp geeft een verbluffend helder, instelbaar en gericht licht af. Hierdoor is NHL Stenden in staat om de lampen in een groot aantal toepassingen te gebruiken zonder in te boeten aan kwaliteit. Hiermee krijgt de student bij NHL Stenden direct praktijkervaring met licht zoals gebruikt wordt in omgevingen als film en televisie, fotografie, theater en live-entertainment.

De verhuizing van de 4K opnameapparatuur vanaf de oude locatie naar deze nieuwe studio is vorig jaar uitgevoerd. Nu ook de rest is aangepakt, is de studio klaar voor de toekomst!

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl