Ontruiming combineren met een omroep- of muziekinstallatie?

Komt de boodschap over?

Je wilt graag verzekerd zijn van de veiligheid van jouw gasten en werknemers. Een ontruimingsinstallatie is hierbij een belangrijk onderdeel en in veel situaties zelfs verplicht. Omdat het jammer is om zo’n uitgebreide installatie enkel in te zetten wanneer zich een noodsituatie voordoet wil je zo’n installatie maximaal benutten. Daarom combineren wij graag omroepmogelijkheden, achtergrondmuziek en geluidsweergave aan een ontruimingsinstallatie.

Zo kun je de installatie inzetten voor het weergeven van achtergrondmuziek, het plaatsen van oproepen in specifieke delen van jouw gebouw of het weergeven van geluid van een presentatie. Tegelijkertijd blijft de ontruimingsfunctie bestaan. Wanneer een noodsituatie ontstaat wordt alle muziek, oproepen of de weergave van de presentatie direct onderbroken en heeft de ontruimingsfunctie met alarmering of gesproken woord prioriteit.

Hoe werkt een ontruimingsinstallatie?

Een ontruimingsinstallatie bestaat uit groepen luidsprekers en aangesloten apparaten die vanuit het centrale deel van het ontruimingssysteem continue gecontroleerd worden op hun werking. Je kunt het systeem koppelen aan de brandmeldinstallatie. Bij brand activeert de brandmeldinstallatie de ontruimingsinstallatie waardoor automatisch een sirene afgaat of een bericht afgespeeld wordt.

Ook kun je de ontruimingsinstallatie bedienen met een centrale knop. Bij ontruiming wordt die ingedrukt en gaat het alarm af. Afhankelijk van eisen en wensen kun je hier ook weer kiezen voor alarmsignaal of een omroepboodschap dat afgespeeld wordt.

Zekerheid door bewaking

De continue controle op de werking van alle componenten in de installatie noemen we lijnbewaking. Wanneer één van de lijnen uitvalt gaat er direct een alarmsignaal af in de service centrale, zodat het probleem meteen verholpen kan worden. Bovendien is het mogelijk om actief alarmsignalen te versturen naar e-mailadressen of mobiele nummers en kun je van afstand het systeem uitlezen en overnemen. Jouw beheerder kan dus altijd en overal bij het systeem. Dit zorgt ervoor dat de installatie altijd zal blijven werken.

Van ontwerp tot inspectie

De installatie wordt volgens NEN-normen zoals NEN 2575 en NEN 2654 ontworpen, is gecertificeerd conform EN 54-16 en ISO 7240-16 en is goed beveiligd zodat in geval van brand of stroomuitval deze blijft functioneren. Behalve het ontwerp en de installatie verzorgen wij ook de jaarlijkse inspecties, controle en onderhoud van ontruimingsalarminstallaties.

 

Sparren met een expert op dit gebied?

Wij hebben ruime ervaring met het ontwerp, de installatie en het onderhoud van ontruimingssystemen. Wij kunnen deze expertise inzetten om ook in jouw pand de veiligheid te bevorderen. Wij komen graag bij je langs om met je te sparren. Bel ons op 0511 – 460200 of gebruik het contactformulier om ons een bericht te sturen. 

Heb je een vraagstuk op een ander gebied? Wij helpen je graag met onze kennis, kunde en ervaring.
Klik op de button hieronder om andere expertises te bekijken.

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)