Omroepsysteem, muziek en ontruimingsinstallatie

Je wilt graag verzekerd zijn van de veiligheid van jouw gasten en werknemers. Een ontruimingsinstallatie is hierbij een belangrijk onderdeel en in veel situaties zelfs verplicht. Het liefst zou je zo'n installatie maximaal benutten, omdat het jammer is om zo’n uitgebreid systeem enkel in te zetten wanneer zich een noodsituatie voordoet.

Ontruimingsinstallatie combineren met een omroepsysteem of muziek installatie

Daarom combineren wij graag omroepmogelijkheden, achtergrondmuziek en geluidsweergave aan een ontruimingsinstallatie. Zo kun je de installatie inzetten voor het weergeven van achtergrondmuziek, het plaatsen van oproepen in specifieke delen van jouw gebouw of het weergeven van geluid van een presentatie. Tegelijkertijd blijft de ontruimingsfunctie bestaan. Wanneer er een noodsituatie ontstaat, wordt alle muziek, omroepen via het omroepsysteem of de weergave van de presentatie direct onderbroken en heeft de ontruimingsfunctie met alarmering of gesproken woord prioriteit.

Hoe werkt een ontruimingsinstallatie?

Een ontruimingsinstallatie bestaat uit groepen luidsprekers en aangesloten apparaten die vanuit het centrale deel van het ontruimingssysteem continue gecontroleerd worden op hun werking. Je kunt het systeem koppelen aan de brandmeldinstallatie. Bij brand activeert de brandmeldinstallatie de ontruimingsalarminstallatie, waardoor automatisch een sirene afgaat of een bericht afgespeeld wordt.

Ook kun je de ontruimingsinstallatie bedienen met een centrale knop. Bij ontruiming wordt die ingedrukt en gaat het alarm af. Afhankelijk van jouw wensen en eisen, kun je ook hierin weer kiezen voor een alarmsignaal of een omroepboodschap dat afgespeeld wordt.

Een altijd werkend ontruimingsalarminstallatie dankzij lijnbewaking

De continue controle op de werking van alle componenten in de installatie noemen we lijnbewaking. Wanneer één van de lijnen uitvalt, gaat er direct een alarmsignaal af in de service centrale. Hierdoor kan het probleem meteen verholpen worden. Bovendien is het mogelijk om actief alarmsignalen te versturen naar e-mailadressen of mobiele nummers en kun je op afstand het systeem uitlezen en overnemen. Jouw beheerder kan dus altijd en overal bij het systeem. Dit zorgt ervoor dat de installatie altijd zal blijven werken.

Ontruimingssysteem van ontwerp tot jaarlijkse inspectie

De installatie wordt volgens NEN-normen, zoals NEN 2575 en NEN 2654 ontworpen. Ook is het gecertificeerd conform EN 54-16 en ISO 7240-16 en is het goed beveiligd. In geval van brand of stroomuitval zal het systeem blijven functioneren. Behalve het ontwerp en de installatie, verzorgen wij ook de jaarlijkse inspecties, controle en onderhoud van ontruimingsalarminstallaties.

Sparren met een expert op ontruimingsgebied?

Wij hebben ruime ervaring met het ontwerp, de installatie en het onderhoud van ontruimingssystemen. Nieuwsgierig hoe wij onze expertise kunnen inzetten om ook in jouw pand de veiligheid te bevorderen?
Bel ons op 0511 – 460200 of vul onderstaand formulier in. 

Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je een vraagstuk op een ander gebied? Wij helpen je graag met onze kennis, kunde en ervaring.
Klik op de button hieronder om andere expertises te bekijken.

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)