22dec

Een bosje bomen

Geplaatst op 22 december 2020

Zoals ieder jaar sturen wij geen kerstkaarten en doneren wij een bedrag aan een goed doel. Omdat duurzaamheid een belangrijk punt in ons bedrijf is, dragen we dit jaar graag bij aan de doelen van het Wereld NatuurFonds (WWF).

Elke 2 seconden verdwijnt een voetbalveld aan bos.
Al de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde is verloren gegaan.
De gevolgen zijn enorm, voor de dieren die er wonen, en ook voor ons.

. . . Terwijl jij de 3 zinnen hierboven las, verdwenen er alweer 6 voetbalvelden!

Het WWF wil het tij keren en wil in 2050 een biljoen bomen beschermen of aanplanten. Om zo te zorgen voor levende bossen en een leefbare aarde.

Door elk gegeven Bosje Bomen herstelt het WWF een stuk bos in het Atlantisch Regenwoud.

Het Atlantisch Regenwoud

Het is er onwaarschijnlijk mooi en mysterieus… Het unieke Atlantisch Regenwoud strekt zich uit over Argentinië, Brazilië en Paraguay. Er leven wel 1000 soorten vogels, 24 apensoorten en wel 440 verschillende bomen. Je vindt er de machtige jaguar, de prachtige zevenkleurige tangare en de relaxte luiaard.

Veel bewoners van het Atlantisch Regenwoud komen nergens anders ter wereld voor. Maar door (illegale) houtkap is het regenwoud versnipperd tot kleine stukjes bos en wordt hun leefgebied kleiner. Al 83% is verdwenen!

Kleine bosjes helpen

Dankzij onze symbolische Bosjes Bomen kan het WWF die kleine stukjes bos weer met elkaar verbinden. De kleurrijke tangare, de relaxte luiaard, de krachtige jaguar en vele anderen dieren hebben zo weer een groter gebied om in te leven. Dit maakt een Bosje Bomen toch het allermooiste cadeau op aarde?

Wil jij ook meedoen? Dat kan al met een kleine bijdrage.Kijk voor meer informatie op: https://www.wwf.nl/kom-in-actie/bosje-bomen

 

 

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl