24feb

De toffe peren van Sneek

Geplaatst op 24 februari 2021

De toffe peren, zoals groep 4A van OBS de Wyken in Sneek wordt genoemd, kunnen vanaf nu in super beeldkwaliteit het jeugdjournaal bekijken! Want ook deze school heeft de overgang gemaakt van digiborden en beamers naar touchscreens.

In één dag zijn alle digiborden en beamers vervangen door elf nieuwe touchscreens. Het betrof een vervanging die binnen één dag door onze monteurs is uitgevoerd.

In eerste instantie zijn de schermen in onze loods voorbereid (instellen en voorzien van de nieuwste updates) en gecontroleerd op de juiste werking. Daarna is de apparatuur naar de locatie gebracht.

De touchscreens hebben een gewicht van minimaal 55 kg, en dan is het gewicht van de beschermende transportkarren nog niet eens meegerekend. Doordat de Wyken twee verdiepingen heeft, moeten er uiteraard ook schermen naar boven. Hierdoor draaien de lift, en onze monteurs, op zo’n moment op volle toeren.

De monteurs werken in tweetallen, die elk een aantal lokalen voor hun rekening nemen. Oude apparatuur wordt gedemonteerd en verzameld, om later duurzaam afgevoerd te worden.
Op de plek waar het touchscreen komt, wordt gemeten, gekeken, geboord en geschroefd, zodat de apparatuur ook veilig en verantwoord te gebruiken is.

Ondertussen kregen de kinderen van de bovenbouw nog les in de klassen en werd het hele ombouwproces met veel belangstelling gevolgd. Ook de aanwezige leerkrachten lieten blijken zeer tevreden te zijn met hun toekomstige, digitale ondersteuning voor de klas.

De toffe peren van groep 4A zijn weer klaar voor de toekomst; gefaciliteerd door de toffe peren van PTH Groep!

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl