Vijf tips voor aantrekkelijk werkgeverschap

Nederland kent een ongekende krapte op de arbeidsmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar stonden er 133 vacatures tegenover 100 werkzoekenden. Sollicitanten hebben het dus voor het uitzoeken, en zijn dus ook eerder geneigd hun wensen en behoeften uit te spreken. Hoe onderscheid jij je als werkgever, en trek je nieuwe medewerkers aan? 

Hieronder geven we je vijf tips en gaan we dieper in op;

  • Werkomgeving
  • Gezondheid en welzijn
  • Flexibel werken
  • Duurzaamheid
  • Aansprekend werkgeverschap

 

𝟭. Hoogwaardige werkomgeving

Medewerkers hebben graag een keuze als het gaat om faciliteiten. Medewerkers verwachten meer dan alleen een bureau en een stoel; hun werkomgeving moet aansluiten bij hun dagelijkse activiteiten. Faciliteiten moeten gebruiksvriendelijk en flexibel in gebruik zijn. Ze verwachten dat de werkplek wordt ingericht met aandacht voor hun behoeften en wensen. 

𝟮. Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn zijn erg belangrijk voor mensen. Werknemers verwachten dat een werkgever deze zaken ook serieus neemt. Ook hier is de huidige norm om goed te letten op veranderingen die de gezondheid en het welzijn van medewerkers kunnen verbeteren. Een mooi voorbeeld is het zit/sta bureau. Zorg voor de gezondheid van je werknemers en voorkom ziekteverzuim en uitval.

𝟯. Slim en flexibel werken

Het kantoor wordt slimmer en steeds meer technologie gedreven. De komst van Smart Office software maakt het kantoor een intuïtieve en efficiënte plek. Mensen zijn gewend om alles te kunnen bedienen en gebruiken daarvoor hun telefoon en laptop. En ook de kantooromgeving is daar al lang geen uitzondering meer op. Met de oplossingen van PTH Groep en GoBright beschikken ze over de mogelijkheid om online te reserveren, ad-hoc een werkplek te boeken en krijgen ze onder meer inzicht in beschikbare parkeerplekken, ruimtes, bureaus en waar collega’s zitten. Door de juiste software en werkplekanalyses toe te passen, is het mogelijk om het kantoor steeds opnieuw te innoveren op basis van inzichten in het gedrag van medewerkers. 

𝟰. Duurzaam

Thema's als klimaatverandering en duurzaamheid worden steeds belangrijker. Sterker nog, als je als werkgever helemaal niet nadenkt over deze zaken, kan dit zelf een dealbreaker zijn voor nieuw talent. Klimaat en duurzaamheid wordt met de dag actueler en de eisen voor duurzaamheidsprestaties en groenere werkomgevingen nemen jaar op jaar toe. 

𝟱. De aansprekende werkgever wint

Op dit moment zitten we in een situatie waarin er meer banen zijn dan werkzoekenden. De 'war for talent' onder werkgevers gaat door. Als je een gewaardeerde werkgever wilt worden en blijven, moet je aandacht besteden aan de eisen die werknemers van hun werkomgeving verwachten. Wie niet innoveert en ontwikkelt, blijft achter . . .

 

Speelt jouw bedrijf hier al op in?

Wil jij je ook onderscheiden en een aantrekkelijk werkgever zijn, aansluiten op de behoeften van werknemers en gebruik maken van de actuele technieken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs om jouw behoeften te spiegelen aan alle mogelijkheden. 

Bel ons via 0511 – 460200 of nodig ons uit door een bericht via ons contactformulier op deze site. Je kunt daarvoor de oranje contact button hieronder gebruiken.

Meer lezen over slimme en hybride kantooroplossingen?
Download de Whitepaper via de site van GoBright

Geschreven door Martin de Jong

dinsdag 30 augustus 2022

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)