Schakelen tussen meerdere videocamera's in Microsoft Teams Rooms op Windows

Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers in de ruimte met een Teams Rooms systeem schakelen tussen meerdere videocamera's vanaf het bedieningspaneel. Voor Teams Rooms systemen met meer dan één aangesloten videocamera, kunnen gebruikers tijdens een Teams vergadering tussen deze camera's schakelen door een camera te selecteren in de lijst met beschikbare camera's. Als het apparaat niet meerdere USB camera's heeft die zijn ingesteld met het Teams Rooms systeem in de vergaderruimte, dan is er geen verschil in ervaring.

Je kunt nog steeds de standaard camera instelling gebruiken. Beheerders kunnen een standaard videocamera selecteren die wordt gebruikt om deel te nemen aan Teams video vergaderingen.

Vanaf december beschikbaar

Deze update zal naar verwachting medio december beschikbaar zijn in de Microsoft Store. Gebruikers die Microsoft Teams Rooms voor Windows gebruiken die zijn ingesteld met meerdere USB camera's, zien een bijgewerkte ervaring voor de videoknop op knoppenbalk op het Teams Rooms bedieningspaneel.

Eenvoud in gebruik

Gebruikers kunnen op het camerapictogram tikken om de camera in en uit te schakelen en kunnen eenvoudig een andere camera te selecteren.

In de dropdown naast het camerapictogram vind je het dialoogvenster voor cameraselectie met live voorbeeld. Wanneer je als gebruiker een andere camera selecteert, wordt deze gekozen en kun je ergens buiten het dialoogvenster tikken om het dialoogvenster te sluiten en de geselecteerde camera te gebruiken.

In het Teams admin center kun je als apparaat beheerder een standaard videocamera selecteren in de apparaat instellingen. Zo is het systeem altijd direct voor gebruik beschikbaar en kan de gebruiker zelf een andere camera kiezen.

Ook samenwerken via videoconferencing?

Een Teams Rooms systeem is een complete oplossing om eenvoudig via video te vergaderen en samen te werken. Een systeem bestaat uit een Teams gecertificeerde videocamera, pc met teams software, microfoons, luidsprekers, een display en een overzichtelijk touchscreen voor de bediening. Het systeem wordt via aansluitboxen en kabels verbonden tussen tafel en scherm en geïntegreerd in de ruimte en is altijd direct beschikbaar voor gebruik. Met een druk op de knop start je een Teams vergadering en verbind je met collega's, leveranciers en klanten.

Gebruik je ook andere videoconferencing software? Dan is het systeem gemakkelijk uit te breiden met een USB kabel waarmee je iedere laptop direct aan het systeem in de ruimte koppelt. Het scherm, de microfoons, luidsprekers en de camera zijn dan direct in jouw software beschikbaar.

Wil jij ook je vergaderruimtes uitrusten met een eenvoudig te bedienen Microsoft Teams Rooms systeem? Of wil je jouw systeem uitbreiden naar meerdere camera's? Neem dan direct contact met ons op. Je kunt ons bellen via 0511-460200 of een bericht sturen via ons contactformulier.

Geschreven door Martin de Jong

dinsdag 30 november 2021

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)