Vanaf nu kun je met een Prowise-touchscreen aan de slag met handpalmherkenning, zodat je met je hand op het scherm kunt rusten tijdens het schrijven. Prowise stelt deze en verschillende andere functionaliteiten via een kosteloze over-the-air update van het besturingssysteem Prowise Central beschikbaar.

Waarschijnlijk herken je het wel. Je raakt tijdens het schrijven op een touchscreen per ongeluk met je handpalm het scherm aan en er verschijnt een onhandige lijn. Vanaf nu is dit op de door PTH Groep geleverde Prowise Touchscreen Ten verleden tijd. De nieuwe handpalmherkenning zorgt ervoor dat je met je handpalm op het scherm kunt rusten terwijl je schrijft. Door de slimme techniek in het scherm herkent hij je handpalm wel wanneer je de geschreven content wilt uitgummen.

En er is nog veel meer aan mooie innovaties over deze touchscreens te melden.

Veiligheid voorop
Vanaf nu kun je jouw Prowise Touchscreen via het Central menu locken met een pincode. Deze ‘screen lock’ is handmatig aan en uit te zetten. Zo weet je zeker dat er niemand zonder de juiste toestemming gebruik kan maken van het touchscreen.

Energiekosten door de helft
Als PTH Groep zijn we al vele jaren gecertificeerd op het gebied van milieu, duurzaamheid, energie en klimaat. En gelukkig wordt dit op steeds meer plekken een belangrijk thema. Na de software-update heb je de volledige regie over het energieverbruik van het touchscherm. Via drie instelbare modussen bepaal je met een simpele druk op de knop hoeveel energie het touchscreen verbruikt. Ten opzichte van de al zeer energiezuinige Energy STAR-mode gaat met de Energy Saver-mode de zelfs nogmaals door de helft (berekend voor 75”, €0.24/kWh). 

Opties scherm delen
Op het Prowise Touchscreen zijn AirPlay, Chromecast, Miracast en Prowise Reflect  zonder extra kosten, licenties en kabels inzetbaar. Vanaf nu kun je via AirPlay en Chromecast vier devices tegelijk draadloos verbinding laten maken en weergeven op het digibord. Zo kun je op het digibord meerdere applicaties, programma’s of websites naast elkaar draaien (Apple en Android door elkaar) en gebruiken via een splitscreen-principe. 

Microsoft Teams
Gebruikers konden op eerdere touchscreens al digitaal samenwerken en vergaderen met apps als Microsoft Teams, Word, Excel, OneNote, en Google Classroom. Na de update van het besturingssysteem zijn deze apps ook op het vlaggenschip het Prowise Touchscreen Ten beschikbaar.

Beheer op afstand
Met de software-update krijg je ook toegang tot de nieuwe versie van Screen Control. Met Screen Control kun je alle actuele Prowise touchscreens vanaf één centrale locatie (laten) beheren. Via een druk op de knop worden vanaf afstand (privacy) instellingen aangepast, apps geïnstalleerd of achtergrondafbeeldingen aangepast. Uniek in de markt is dat deze mdm-oplossing volledig zelf is gemaakt en voldoet aan de strengste veiligheidscertificeringen. 

Nieuwe features
Screen Control is, mede na samenspraak met enthousiaste gebruikers en IT-partners, voorzien van een aantal nieuwe features. Vanaf nu is het mogelijk om software-updates op afstand te installeren. De ICT-er hoeft dus niet fysiek alle ruimtes langs om ervoor te zorgen dat scherm voorzien is van de meest recente software, maar kan dit digitaal via zijn computer regelen. In de nieuwe portal vindt je bovendien de mogelijkheid om touchscreens op afstand (gepland) aan en uit te zetten. 

 

Geschreven door Martin de Jong

vrijdag 11 februari 2022

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)