"Omstreden Chinese camera's hangen overal in Nederland"

Afgelopen week meldden verschillende kranten en andere media dat op basis van een onderzoek door de NOS er grote zorgen zijn over camera’s van Chinese fabrikanten. In het laatste jaarverslag van de inlichtingendienst AIVD is de conclusie opgenomen dat op het gebied van economische China zelfs de “grootste bedreiging” voor Nederland is. Volgens de AIVD heeft China een “offensief cyberprogramma” gericht op Nederland.

"Elk bedrijf in China moet gegevens delen met de regering",
Casper Wits
Universitair Docent, Universiteit Leiden

Het ontwerpen en installeren van effectief cameratoezicht is werk voor specialisten. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze camerasystemen perfect ontworpen zijn, hebben wij een RSE security expert in dienst. Het register security expert (RSE) is het eerste, oudste en grootste register met gekwalificeerde security deskundigen in Nederland. Zo zorgen we ervoor dat jij het beste, gedegen onderbouwde advies en ontwerp krijgt.

Wij hebben ruime ervaring in het ontwerpen en installeren van camerasystemen. Niet voor niets zijn wij preferred supplier voor verschillende overheidsinstanties en grote en kleine bedrijven en organisaties wanneer het gaat om cameratoezicht en beveiliging.

Ieder doel (observatie, verificatie, identificatie) en iedere lichtomstandigheid vereist een specifiek type camera, lens en belichting. En ook het juiste videomanagement-, weergave- en opslagsysteem vereist een doordachte keuze. Inmiddels is het ook behoorlijk duidelijk geworden dat ook de beveiliging van de camera(software) en het management en opslagsysteem aan de hoogste eisen op het gebeid van privacy en security dienen te voldoen. Daarbij is een goed advies een goed ontwerp en de juiste plaatsing van camera’s essentieel. Daarom hebben we ook gediplomeerde technische (TBV) en installatie specialisten (MBV) in dienst. Wij zijn van begin tot eind dé partner voor jouw beveiligingsproject.

 

Als er nu geen achterdeurtje in de software zit, wil dat niet zeggen dat hij er niet in gestopt kan worden",
Bart Jacobs
Hoogleraar Security, privacy en identity aan de Radboud Universiteit

 

Wil je meer over dit onderwerp weten? Onze Security Expert legt je graag uit welke maatregelen je kunt treffen om een veilige camera installatie te ontwerpen. Ook kan hij je adviseren over het treffen van beveiligingsmaatregelen in het algemeen van beleid tot en met uitvoering, inclusief de kwaliteitsborging ervan.

Wij staan voor je klaar. Bel ons op 0511 – 460200 of laat een bericht achter via deze site. Je kunt daarvoor de oranje contact button hieronder gebruiken.

 


Bronvermelding:

Geschreven door Martin de Jong

donderdag 10 februari 2022

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)