Nieuwe ervaringen voor Microsoft Teams Rooms

Nu kantoren weer opengaan wordt er veel nagedacht over persoonlijke en team samenwerking. Aangezien de gewoonten van mensen het afgelopen jaar zijn veranderd, zijn hun verwachtingen dat ook. De werkplek van de toekomst (of eigenlijk van binnenkort) zal hybride zijn. Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan samenwerkingservaringen die iedereen op gelijke voet plaatst, of ze nu deelnemen aan vergaderingen vanuit een vergaderruimte, thuiskantoor of onderweg. In maart onthulde Microsoft haar visie voor de toekomst van Teams Rooms, waar verbindingen natuurlijk aanvoelen en mensen zich opgenomen voelen en grenzeloos kunnen samenwerken. Halverwege juni deelde Jared Spataro nieuwe innovaties van Microsoft Teams en Teams Rooms die zijn ontworpen om te helpen verbinding te maken en betrokken te raken, ongeacht waar je werkt.

In de loop van dit jaar zullen we nieuwe ervaringen leveren in Teams Rooms die zijn gebouwd om ervoor te zorgen dat iedereen overal kan worden gezien, gehoord en volledig kan deelnemen. Vandaag kondigen we een nieuwe reeks functies, mogelijkheden en apparaten aan die de beste hybride vergaderervaring tot nu toe ondersteunen.
Jared Spataro
Corporate Vice President for Microsoft 365
Doe op gelijke voet mee, waar je ook bent

"Met zoveel mensen die het afgelopen jaar vanuit huis werkten, deelden we een vergaderervaring, waarbij bijna alle deelnemers op afstand en op gelijke voet deelnamen. Aangezien uw organisatie plannen maakt voor de hybride werkwereld, heeft u de mogelijkheid om deze p vergaderervaring uit te breiden naar werkruimten, zodat iedereen kan samenwerken zonder compromissen.

Om mensen in de ruimte een groter gevoel van verbondenheid te geven met deelnemers op afstand en samenwerking voor, tijdens en na vergaderingen te ondersteunen, introduceren we een nieuwe inhoudslay-out genaamd front row. Visueel verplaatst deze nieuwe lay-out de videogalerij naar de onderkant van het scherm, zodat deelnemers in de kamer collega's op afstand van aangezicht tot aangezicht over een horizontaal vlak kunnen zien - net alsof ze zich in dezelfde kamer zouden bevinden.

De inhoud van de vergadering wordt omgeven door contextuele, vloeiende componenten zoals de agenda, taken en notities, die in realtime kunnen worden bijgewerkt, zodat u betrokken en productief blijft. Bovendien wordt de vergaderchat duidelijk in beeld gebracht, zodat u in een ruimte gemakkelijk het gesprek in realtime kunt zien en eraan kunt deelnemen. Deze lay-out wordt ondersteund voor configuraties met één en twee schermen.

Deelnemers op afstand helpen om echt aanwezig te zijn in de ruimte is de sleutel tot het leveren van een inclusieve hybride vergaderervaring. Het inschakelen van video is een van de beste dingen die je kunt doen als je op afstand deelneemt en met nieuwe videolay-outs voor Teams Rooms zullen we de schermruimte maximaliseren door de videogalerij te splitsen over alle beschikbare schermen wanneer inhoud niet wordt gedeeld. Met meer schermruimte kunnen video's van deelnemers op afstand duidelijker worden gezien, waardoor meer aandacht wordt besteed aan de mensen die niet in de ruimte zijn.

We brengen ook populaire functies van de persoonlijke Teams-vergaderervaring naar Teams Rooms. Met de mogelijkheid om meerdere videostreams vast te zetten of uit te lichten, kun je de geselecteerde video's in een ruimte goed bekijken. Deelnemers op afstand kunnen hun aanwezigheid in de ruimte promoten door deel te nemen aan de vergadering, waarvoor niet altijd iets hoeft te worden gezegd. Met live reacties, nu zichtbaar in een Teams-ruimte, kun je gevoelens delen, en bij gebruik van de klassieke videoraster-indeling waarschuwen chatballonnen de deelnemers in de ruimte voor het gesprek dat naast de vergadering plaatsvindt, zodat niets wordt gemist en alle stemmen worden gehoord."

 

Front Row, een nieuwe inhoudslay-out voor Teams Rooms, brengt externe gebruikers op gelijke voet met deelnemers aan vergaderingen in de ruimte.

Front Row, een nieuwe inhoudslay-out voor Teams Rooms, brengt externe gebruikers op gelijke voet met deelnemers aan vergaderingen in de ruimte.

Aansluitend op de ontwikkeling van Teams heeft ook Logitech nieuwe functies aangekondigd

RightSight 2, een nieuwe functie voor Logitech Rally Bar en Rally Bar Mini, creëert een meer inclusieve vergaderervaring voor externe gebruikers door twee weergaven weer te geven op het Teams-vergaderscherm: een van de actieve spreker en een andere die iedereen in de kamer vastlegt. Terwijl het gesprek naar een andere spreker verschuift, doet de camera dat ook. RightSight 2 zal later dit jaar beschikbaar zijn als software-update voor Teams Rooms.

 

Wil je meer weten over Logitech Teams Rooms en videoconferencing?

Wij staan graag voor je klaar. Een verkennend gesprek is altijd mogelijk en verplicht je tot niets. Wij helpen je graag verder. Bel ons op 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje contactbutton hieronder.

Geschreven door Martin de Jong

woensdag 23 juni 2021

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)