Ken jij een veiliger touchscreen?


Omdat wij bij PTH Groep privacy en security hoog in het vaandel hebben staan, maken we bewuste keuzes voor de apparatuur die we bij onze klanten inzetten. Eén van de meest voorkomende apparaten is een touchscreen. Waar we touchscreens eerst vooral in het onderwijs zagen, komen we deze multifunctionele schermen steeds meer tegen in presentatieruimtes, boardrooms, vergaderruimtes en videoconferencing opstellingen.

Privacy en security vragen om aandacht bij de keuze van apparatuur

De vele functionaliteiten van zo’n touchscreen vragen daarbij om een zorgvuldige afweging ten aanzien van het merk en type. Immers, via het scherm wordt veel persoonlijke en vertrouwelijke data gedeeld. Doordat de touchscreens meer en meer verbonden zijn met netwerk, internet en via MDM software beheerd kunnen worden, is het zaak om zorgvuldig te kijken naar de privacy en veiligheid van zowel de persoonlijke informatie als de data die je via zo’n scherm deelt. Op dit moment is het Prowise Touchscreen Ten G2 qua privacy en cybersecurity het veiligste touchscreen op de markt. En dit is wordt met onafhankelijke testuitslagen. Niet voor niets daagt de fabrikant iedereen uit met de slogan: ‘Find a safer touchscreen, we dare you!’

Graag vertellen wij je hoe er wordt omgegaan met jouw persoonlijke data en alle processen die daarbij horen. Het bedrijf is bijvoorbeeld al jaren ISO 27001-gecertificeerd (de wereldwijde norm qua informatiebeveiliging binnen een organisatie) en gecertificeerd met het Privacy Verified-certificaat dat wordt toegekend door ICTRecht.

De mensen die werken aan het touchscreen

De CIPP/E-certificering toont aan dat medewerkers een uitgebreide kennis hebben van de GDPR en van gegevensbescherming in Europa. Deze erkenning is een toonaangevende certificering voor Europese deskundigen op het gebied van gegevensbescherming. Daarnaast beschikken ze over een Privacy en Security Officer om alles omtrent dit onderwerp te organiseren en bij te houden.

De hardware die je iedere dag gebruikt

Qua veilige hardware beschik je met een dit touchscreen over het allerbeste scherm. Na een state-of-the-art testprocedure heeft het onafhankelijke Duitse AV-Test Institute de veiligheid van het Prowise Touchscreen Ten G2 en software met een ‘Getest IoT-product’-certificering bevestigt. Het AV-Test Institute toetst of apparaten, diensten en apps voldoen aan strenge eisen rondom communicatie, gegevensbescherming en applicatiebeveiliging.

De touchscreen software om jouw werk eenvoudiger te maken

De software die dagelijks door duizenden mensen gebruikt wordt om het touchscreen optimaal in te zetten, is door Het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) tegen het licht gehouden. Deze wereldwijde autoriteit op het gebied van cyberveiligheid toetst op de hoogste eisen voor gegevensbescherming en heeft zowel voor de presentatieoplossing Presenter als de MDM-oplossing Screen Control en de Cloudservices de IT-Grundschutz-certificering toegekend.

Slimme functionaliteiten en doorontwikkeling van het touchscreen

Ook in de ontwikkeling van slimme hardware functionaliteiten en softwarefeatures staan privacy & cybersecurity centraal. Dat begint bij het inloggen in de software via een multifactor authenticatie. Ook het scherm bevat tal van mogelijkheden die naar jouw voorkeur zijn aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het in- en uitschakelen van de interne microfoons, gebruik van USB-sticks en het opslaan, delen en exporteren van bestanden. Daarnaast zijn het instellingen menu, het touchscreen zelf en de screencastverbindingen met een pincode te beveiligen. Gebruikers hebben zelfs de mogelijkheid om bij het opstarten van het scherm alle opgeslagen gebruikersdata automatisch te wissen. En voor de ICT-beheerder kunnen, door de continue ontwikkeling van de eigen MDM-oplossing Screen Control, er meer en meer functies centraal beheerd worden .

Zekerheid met betrekking tot privacy en security door strenge audits

Voor jou als gebruiker is dit natuurlijk goed nieuws. De goedkeuring van al deze externe audits, de terugkerende certificeringen en de continue ontwikkeling zorgen er allemaal voor dat jouw data veilig is. Met de keuze voor een touchscreen van PTH Groep weet je dat je een heleboel zaken niet meer hoeft uit te zoeken en je geen zorgen hebt over achterdeurtjes in hard- en software.

 

Geschreven door Martin de Jong

dinsdag 11 oktober 2022

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)