Ik maak je graag bekend met Prowise Presenter

Kay werkt sinds 2019 bij PTH Groep en is adviseur en trainer voor Primair en Voortgezet onderwijs. In onderstaand artikel deelt hij zijn enthousiasme over Prowise presenter 10.

Kay: certified trainer Prowise Presenter

Ik ben erg enthousiast over Prowise Presenter 10. Het is uitgegroeid tot een geweldig stuk gereedschap voor het onderwijs waarmee jij of jouw collega’s gemakkelijk kant-en-klare lessen openen en aanpassen om te gebruiken tijdens de lessen. Bovendien kun je er altijd en overal bij om aanpassingen te doen wanneer je met laptop, tablet of telefoon toegang hebt tot het internet.

Prowise Presenter heeft standaard al een enorm ruim aanbod aan educatieve content, zoals Tools, 3D-modellen en video’s. Lessen zijn gemakkelijk interactief te maken door middel van een quiz of andere bouwstenen. En die interactiviteit heb je niet alleen met een klas. Je kunt leerlingen via ProConnect het tegen elkaar laten opnemen in een educatief spel.

Door de vele mogelijkheden in Presenter 10 kun je jouw lessen op een creatieve manier samenstellen, opslaan en delen. Dit vind ik goed aansluiten bij het lesgeven. De mogelijkheid om samen te werken in een les is een leuke aanvulling om met je collega’s lessen of thema’s voor te bereiden.Het gebruiken van 3D-modellen maakt het lesgeven nog net wat leuker, omdat het veel meer zegt dan een afbeelding, het geeft interactie en laat zien hoe iets is opgebouwd aan de binnenkant.

Kant en klare lessen

Het opzoeken van een kant-en-klare les is heel eenvoudig op my.prowise.com. Door middel van filters kun je gemakkelijk een les vinden die aansluit op de leeftijd van de leerlingen en het vak waar je een les over wilt geven. Het maken van een quiz met ProQuiz is super eenvoudig. Je kunt er gemakkelijk zelf vragen en antwoorden in zetten, afbeeldingen toevoegen en de leerlingen laten antwoorden met ABC, 123 of figuren. Bovendien is een quiz makkelijk te delen met de leerlingen.

 

Wil je meer weten?

Bij PTH Groep kiezen we al lange tijd voor de touchscreens van Prowise. Dit heeft te maken met de aandacht van Prowise voor kwaliteit, innovatie en privacy en security. Het nieuwste scherm, de Touchscreen Ten is voorzien van twee USB-C-poorten. Eén aan de voorkant van het touchscreen, één op de achterkant van het scherm.

Bel ons, dan maken we een afspraak zodat we zo snel mogelijk een demo kunnen inplannen waarbij we je het scherm en de handige Prowise Presenter software graag laten zien. Bel via 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje button hieronder.

Geschreven door Martin de Jong

maandag 15 februari 2021

Gemeente Ameland
Hanze University Of Applied Sciences - Groningen
Gemeente Leeuwarden
TRIP advocaten en notarissen
Hogeschool Windesheim - Zwolle en Almere
Fries Museum Leeuwarden
Veiligheidsregio Fryslan, Friesland
Veenstra Fritom transport en wegvervoer
Flexsupport ondersteuning voor uitzendbureaus en personeelsdiensten
SPOT Groningen, Stadsschouwburg en Oosterpoort - cultuur, theater en media
Gemeente *KTD, Achtkarspelen en Tytjerksteradiel - Friesland
Hogeschool Saxion
Stertil, heavy duty hefbruggen en laad- en losoplossingen
Fries Verzetsmuseum, Leeuwarden, Friesland
Inkooporganisatie Pompebled onderwijs
JR Shipping specialist in investeringen in scheepvaart
NP3 Galerie en museum voor onderzoekende en experimenterende hedendaagse kunst
Solidd Steel Structures expert in dynamisch belaste, beweegbare en duurzame staalconstructies
Keramiek museum Princessehof, Leeuwarden, Friesland
St Vitus Parochiezegel, kerk
ELAN onderwijsgroep, educatie
PCBO Dantumadeel, Protestants Christelijk Basis Onderwijs
CSG Liudger scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs
Neushoorn Leeuwarden, poppodium
CVO Zuid West Friesland, voortgezet en praktijk onderwijs
CBS De Opdracht, Christelijke basis school
SVPO - School voor Persoonlijk Onderwijs
Noventa, scholen voor Christelijk Primair Onderwijs