Ieder kind heeft recht op goed onderwijs

Veel Oekraïense kinderen hebben sinds hun vlucht voor de oorlog geen toegang tot onderwijs meer gehad. Dat terwijl onderwijs een goed middel is om zo snel mogelijk weer een veilig en zo normaal mogelijk leven op te bouwen. Gelukkig zijn in Nederland verscheidene gemeenten en scholen gestart met het bieden van onderwijs aan deze kinderen. En wij mogen daar op een mooie manier ons steentje aan bijdragen.

Touchscreens om het onderwijs te ondersteunen

Het bieden van onderwijs aan Oekraïense kinderen gebeurt veelal in tijdelijke onderwijsvoorzieningen, zoals leegstaande noodlokalen van scholen of in oude dorpscentra. Voor de inrichting van deze tijdelijke onderwijsvoorzieningen hebben wij verschillende verrijdbare touchscreens beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen docenten en vrijwilligers het onderwijs aan deze kinderen sneller en gemakkelijker vormgeven. 

Retour? -> Circulair!

Bij het uitvoeren van onze werkzaamheden komen er regelmatig touchscreens of andere audiovisuele apparatuur mee terug. Dit is apparatuur die wellicht door deze klant afgeschreven is, maar door ons nog prima circulair kan worden ingezet. Zo hebben we uit onze retourgoederenstroom een selectie gemaakt van schermen die wellicht een klein beetje liefde nodig hadden, maar perfect waren voor het inrichten van tijdelijke onderwijsvoorzieningen.

Hulpgoederen voor vluchtelingen

Ook hebben we onlangs hulpgoederen zoals verbanddozen en nieuwe en zo goed als nieuwe kleding ingezameld. Deze hulpgoederen gaan naar Oekraïne of worden hier gebruikt voor de vluchtelingen die in Nederland opgevangen worden. 

Wil je zelf ook helpen?

Kijk op de website van vluchtelingenwerk voor een overzicht van initiatieven waar je aan kunt bijdragen.

Geschreven door Merel Dijkstra

dinsdag 5 april 2022

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)