Vijf voordelen van USB-C op jouw touchscreen

Een USB-C poort is klein van formaat, maar biedt jou veel handige mogelijkheden in het klaslokaal. We hebben vijf voordelen voor je verzameld in deze blog. Extra handig als je veel gebruik maakt van je eigen device in combinatie met het grote touchscreen.

1. Slechts één kabel voor touch, stroom, geluid en video

Stel je wil het scherm van je eigen device delen op het grote touchscreen. Natuurlijk wil je gebruik maken van de touch functionaliteiten op het digibord en tegelijkertijd geluid en video afspelen. Hier heb je vaak meerdere kabels voor nodig. Met USB-C is dit verleden tijd. Je maakt voortaan slechts gebruik van één kabel voor touch, stroom, geluid en video.

2. Vervangt docking stations

Veel organisaties kiezen er voor om dockingstations te plaatsen naast een touchscreen. Dat is een aparte kastje is de apparatuur (bijvoorbeeld het touchscreen) aangesloten. Laptops worden vervolgens aangesloten op dit losse kastje. Dankzij de USB-C poort op het touchscreen is zo’n docking station in veel gevallen niet meer nodig. Dit bespaart je veel extra investeringen bij aanschaf en tijdens het benodigde onderhoud.

3. Opladen terwijl je aan het werk bent

USB-C kan ook stroom transporteren. Dit betekent dat je je laptop of telefoon kunt opladen terwijl je lesgeeft. Via de USB-C poort op de zijkant kan je device opgeladen worden met 150 watt. Hiermee kan je je een laptop opladen en direct met alle functies van het touchscreen verbinden met maar één kabel. De USB-C poort aan de voorzijde op het Prowise Touchscreen Ten kan tot 60w doorgeven.

4. Chromebooks, MacBooks en Windows laptops

In het bedrijfsleven zien we veel laptops en Microsoft surface apparaten. De moderne apparaten worden veelal uitgerust met een USB-C poort. In het onderwijs worden Chromebooks veelvuldig ingezet. Het mooie is dat Chromebooks standaard van een USB-C poort zijn voorzien. Dit geldt ook voor MacBooks van Apple. Grote kans dat jij er dus direct mee aan de slag kan. Bij Windows educatie devices is USB-C ook de standaard aan het worden. Hierdoor is USB-C een universele aansluiting voor veel apparaten geworden..

5. Gebruiksgemak en zorgen vrij

Het aansluiten van een USB-C kabel is eigenlijk een fluitje van een cent. Sowieso maak je dus maar gebruik van één kabel, een stuk eenvoudiger dan twee of drie. Ook hoef je geen rekening te houden met standaarden als bijvoorbeeld HDMI of DisplayPort. USB-C werkt direct en de kabel hoeft nooit ‘te worden omgedraaid’.

 

Wil je meer weten over touchscreens en USB-C?

Bij PTH Groep kiezen we al lange tijd voor de touchscreens van Prowise. Dit heeft te maken met de aandacht van Prowise voor kwaliteit, innovatie en privacy en security. Het nieuwste scherm, de Touchscreen Ten is voorzien van twee USB-C-poorten. Eén aan de voorkant van het touchscreen, één op de achterkant van het scherm.

Bel ons, dan maken we een afspraak zodat we zo snel mogelijk een demo kunnen inplannen. Bel via 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje button hieronder.

Geschreven door Martin de Jong

woensdag 10 maart 2021

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)