Goed samenwerken - tijdig leveren

Bijzondere tijden

Het nieuws over chiptekorten, de beperkte beschikbaarheid van zeecontainers en ook nog eens de prijsstijging voor transport, staal en andere metalen zijn waarschijnlijk niemand ontgaan. De kranten hebben vol gestaan met de problemen dat één dwarsliggend schip in het Suezkanaal veroorzaakte. En een zoekopdracht naar ‘leveringsproblemen elektronica’ levert een enorme lijst aan zoekresultaten op, die aangeven dat die tekorten wel tot midden 2022 kunnen duren.

Het ontstaan van deze tekorten heeft verschillende oorzaken en ons gevoel staat ons bijna niet toe om te accepteren dat voor ons heel gewone apparatuur met elektronica niet geproduceerd en geleverd kan worden.

De gevolgen

Ook wij worden hiermee geconfronteerd en vinden het belangrijk om dit te melden. Levertijden lopen op en prijsstijgingen zijn al door verschillende fabrikanten doorgevoerd en aangekondigd. Er wordt gevochten om de chipsets en elektronica componenten die er wel zijn. De hoogste bieder krijgt de beschikking over containers en transport en de metaal en staalleveringen kennen lange wachttijden waar het recht van de sterkste (of de hoogste bieder) geldt.

De oplossing?

Een oplossing geven is niet makkelijk; het tekort is er en wordt voorlopig niet snel weggewerkt. We hebben natuurlijk contact met onze fabrikanten over de gevolgen voor de beschikbaarheid en prijzen. Wij hebben onze eerste stap al gezet door voorraad aan te leggen van de meest gangbare oplossingen

Wij zijn blij met alle offertes die we mogen uitbrengen maar we weten ook dat de uitvoering van projecten door corona en de tekorten lastig is. Feit blijft dat vroeg of laat projecten opgeleverd moet worden. Hiervoor is uiteindelijk apparatuur nodig en we willen onze klanten hier maximaal bij helpen.

Plannen en prognose

Daarom vragen wij jou om te kijken wat er nodig is binnen nu en een half jaar en wat er daarna gaat spelen. Wij geven deze voorspelling door aan onze leveranciers. Zo kunnen zij hun productiecapaciteit zo optimaal mogelijk inzetten en proberen de levertijden zo kort mogelijk te houden.

Wij houden rekening met tijdige inkoop en nemen waar mogelijk al voorraad, Zo zorgen we er voor dat het proces van de uiteindelijke bestelling tot levering zo snel en soepel mogelijk verloopt.

Op basis van de actuele situatie spreken we graag de best mogelijke oplossing met je door en kijken we naar alternatieven. Wij geloven dat we door goed samenwerken de beste route naar ons gezamenlijke einddoel volgen.

 

 

Geschreven door Martin de Jong

woensdag 19 mei 2021

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)