Een vergadering zonder video is nog steeds een vergadering... Een vergadering zonder audio wordt afgelast

Verstaanbaarheid is key

Zoals het gezegde luidt: een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. In feite is er niet veel nodig om een ​​geweldige online vergaderervaring om te zetten in een ervaring die vol zit met onverklaarbare haperingen en frustrerende storingen. Wanneer je een Teams, Zoom of andere videoconferencing platforms gebruikt, kun je niet zonder goed geluid. Een vergadering zonder beeld wordt een groepstelefoongesprek. Een vergadering met slecht of uitvallend geluid wordt afgelast.

81% Van de beslissers in de IT zegt zelfs dat audio de meeste invloed heeft op het verbeteren van de kwaliteit van virtuele vergaderingen. Goed geluid kan gemakkelijk worden vergeten, maar slecht geluid valt niet te missen. Het leidt tot vermoeidheid en meer afleiding, en vermindert de verstaanbaarheid.

Teams certified (en Zoom, Google etc.)

Daarom investeren bedrijven zoals Microsoft, Zoom en Google zoveel tijd en moeite in hun certificeringsprogramma’s voor audio-, video- en controlesystemen. De Shure audio conferentie-hardware die wij gebruiken is bijvoorbeeld Microsoft Teams-gecertificeerd - van arraymicrofoons tot hardware DSP tot netwerkluidsprekers.

Je krijgt een naadloze integratie met jouw Teams installatie, hoeft geen apparatuur te selecteren en vergaderen is gemakkelijk en betrouwbaar. Bij de microfoons zie je bijvoorbeeld dat een gesprek aan de gang is wanneer het lampje op de microfoon brandt en als het licht uit is, zijn gesprekken privé.

Shure Audio ecosysem

Met de ontwikkeling van de zakelijke communicatie zijn ook de eisen veranderd die aan de techniek gesteld worden. Vroeger was dit opgebouwd uit een combinatie van audiocomponenten van allerlei fabrikanten; microfoons van merk A, apparatuur voor audioverwerking van merk B, versterkers van merk C en luidsprekers van merk D. Het kan ingewikkeld en duur zijn om die zo te installeren dat ze samen goed werken. En als er dan een probleem ontstaat, wijzen de verschillende fabrikanten naar elkaar. Hierdoor raak je verstrikt in een eindeloze molen van informatie verzamelen voordat je kunt bepalen waar het probleem nu eigenlijk zit.

Oppervlakkig gezien lijkt een apparaat als een alles-in-één-soundbar de ideale oplossing. Omdat de microfoon, wat elementaire techniek om galm te elimineren en ruis te onderdrukken, de luidspreker, en misschien zelfs een camera ingebouwd zijn, werken de componenten gegarandeerd goed samen. Het is duidelijk wat er zo aantrekkelijk is aan één kastje om de audio te monitoren en te beheren, en dit soort units kan in kleinere ruimtes ook goed werken. Maar het gebruiken van identieke audiocomponenten in elke vergaderruimte betekent wel dat ze nog steeds niet ideaal zijn voor veel vergaderruimtes waar ze worden geïnstalleerd.

Gebruikers van deze gecombineerde oplossingen melden vaak aanzienlijke tekortkomingen, en 96% van de zakelijke gebruikers zegt zelfs dat ze gefrustreerd zijn over hun virtuele vergaderingen.

Schaalbaar van kleine tot grote vergaderruimtes

Het probleem is dat alleen de kleinste huddlerooms eigenschappen hebben die met een standaardoplossing kunnen worden benaderd. Variaties in grootte en vorm van de tafel, elementen in de ruimte als glazen wanden, omgevingsgeluiden en zelfs de voorkeuren van de gebruikers vormen allemaal complicerende factoren. Die vereisen een unieke configuratie van de microfoons, audioverwerking en luidsprekers om te zorgen voor een goed geluid op en vanaf elke stoel in die ruimte.

Met het Shure audiosysteem voor conferenties bieden wij een schaalbare reeks opties die samenwerken in grote ruimtes, kleine ruimtes, ruimtes met een slechte akoestiek, en ruimtes die elke dag een andere stoelindeling hebben. Omdat dat bij één fabrikant betrekken is het net zo betrouwbaar en handzaam als een alles-in-één-apparaat, maar doet het dingen die één apparaat nooit zou kunnen.

Wil je meer weten over audio oplossingen voor videoconferencing?

Wij staan graag voor je klaar. Onze collega's helpen je graag verder om ook jouw vergadering optimaal verstaanbaar te maken. Bel ons op 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje contactbutton hieronder.

Bekijk en beluister onderstaande video om zelf te horen hoe de audiokwaliteit van onze Shure MXA oplossingen verschillen met een standaard rondom gevoelige microfoon.

Geschreven door Martin de Jong

woensdag 14 juli 2021

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)