De toffe peren van Sneek

De toffe peren, zoals groep 4A van OBS de Wyken in Sneek wordt genoemd, kunnen vanaf nu in super beeldkwaliteit het jeugdjournaal bekijken! Want ook deze school heeft de overgang gemaakt van digiborden en beamers naar touchscreens. In één dag zijn alle digiborden en beamers vervangen door elf nieuwe touchscreens!

Een hele operatie

In eerste instantie zijn de schermen in onze loods voorbereid (instellen en voorzien van de nieuwste updates) en gecontroleerd op de juiste werking. Daarna is de apparatuur naar de locatie gebracht. De touchscreens hebben een gewicht van minimaal 55 kg, en dan is het gewicht van de beschermende transportkarren nog niet eens meegerekend. Doordat de Wyken twee verdiepingen heeft, moesten er uiteraard ook schermen naar boven. Hierdoor draaiden de lift en onze monteurs op zo’n moment op volle toeren.

De monteurs werkten in tweetallen, die elk een aantal lokalen voor hun rekening namen. Oude apparatuur werd gedemonteerd en verzameld, om later duurzaam afgevoerd te worden.
Op de plek waar het touchscreen zou komen, werd gemeten, gekeken, geboord en geschroefd, zodat de apparatuur ook veilig en verantwoord te gebruiken is.

Ondertussen kregen de kinderen van de bovenbouw nog les in de klassen en werd het hele ombouwproces met veel belangstelling gevolgd. Ook de aanwezige leerkrachten lieten blijken zeer tevreden te zijn met hun toekomstige, digitale ondersteuning voor de klas.

De toffe peren van groep 4A zijn weer klaar voor de toekomst; gefaciliteerd door de toffe peren van PTH Groep!

Benieuwd wat wij voor jouw school kunnen betekenen?

Wij staan voor je klaar. Een verkennend gesprek is altijd mogelijk en verplicht je tot niets. Wij helpen je graag verder. Bel ons op 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje contactbutton hieronder.

Geschreven door Merel Dijkstra

maandag 25 januari 2021

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)