Nieuwe op- en omroepinstallatie bij Stadsschouwburg Groningen

De Stadsschouwburg in Groningen is voor veel mensen het belangrijkste theater van stad en ommeland. Vanwege het intieme karakter worden er veel tv-producties opgenomen. En artiesten uit binnen- en buitenland voelen zich er thuis, mede omdat het publiek zo dicht op het podium zit.

Er is gekozen voor een op een netwerk gebaseerde AVC-installatie (Audio, Video en Control). Hiermee vult de Stadsschouwburg al haar eisen en wensen in. Bovendien is de Stadsschouwburg Groningen hiermee voorbereid op de toekomst. Aanvullende functies kunnen eenvoudig worden toegevoegd. De installatie is een op software gebaseerd platform dat wordt gebouwd rond een open IT-ecosysteem. De installatie wordt verder gevormd door verschillende touchscreens, processors, netwerkcomponenten, versterkers, beeldschermen, luidsprekers, oproepposten en aansluitpunten.

Van ontwerp tot uitvoering 

Dit project werd aanbesteed door de Gemeente Groningen. Wij maakten een ontwerp op basis van het plan van eisen, de wensen vanuit de gebruikers in de organisatie en de duurzaamheidsvereisten. Dat ontwerp hebben we uitgewerkt tot een gedegen plan van aanpak, een planning en tekeningen en kabelplannen. Toen de aanbesteding aan ons gegund werd, konden we vanwege deze goede voorbereiding direct aan de slag. We konden gelijk een projectbespreking plannen waarbij we het ontwerp konden doorspreken met de gebruikers, aanvullende wensen konden meenemen, de installateur voorzagen van kabelplannen en we waren in staat om meteen van start te gaan met het programmeren.

Door de hele installatie in eigen beheer te programmeren en in onze eigen testomgeving op te bouwen, zorgden we ervoor dat alles getest kon worden voordat de installatie op locatie geplaatst werd. Dat zorgt er niet alleen voor dat je geen verrassingen op locatie tegenkomt het scheelt bovendien enorm veel tijd op locatie. Helemaal waar het een historisch gebouw zoals de Stadsschouwburg betreft, waar je met gemak enkele kilometers per dag aflegt. Hierdoor zorgden we voor een sluitende planning ook waar er onzekerheid met betrekking tot de toegang en beschikbaarheid van de Stadsschouwburg was vanwege de maatregelen rondom corona.

 

Is jouw theater, aula of andere ruimte al toekomstbestendig?

Neem contact op met onze experts en ontdek de mogelijkheden. Bel ons op 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje contactbutton hieronder.

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)