LED there be light!

Docent Frits van Essen van de opleiding Communicatie aan NHL Stenden Hogeschool gebruikte deze uitdrukking om zijn enthousiasme over de nieuwe studio-inrichting uit te spreken.

Deze nieuwe foto- en videostudio hebben wij in opdracht van NHL Stenden ingericht. Aan het dak is gebruik gemaakt van een professioneel studiogrid voor de bevestiging van apparatuur. Voor de ophanging van de lampen gebruikten we pantografen waarmee lampen eenvoudig in de hoogte versteld kunnen worden. Verder plaatsten we diverse led-studiolampen en vlamwerende velours gordijnen.

Professioneel advies

De wens van NHL Stenden was om hen te adviseren in het optimaal uitlichten van hun ruim 100 meter grote studio met 13 meter lange en 5 meter hoge rondgebogen studiowand die in L-vorm is opgesteld.
Wij adviseerden en leverden een oplossing met horizonarmaturen om de hele wand gelijkmatig van licht te voorzien. Bovendien kan de wand in elke gewenste kleur licht worden gezet. Aan het plafond monteerden wij twee rails met de pantografen. De lampen die daar aan worden gehangen kunnen niet alleen in hoogte ingesteld worden, de gebruikers kunnen de lamp hierdoor ook van voor naar achter verplaatsen. Zo blijft de studiovloer vrij van statieven en bijbehorende schaduwen en is de gebruiker flexibel in de plaatsing van de lampen.

Klaar voor de toekomst!

De installatie wordt afgemaakt met de splinternieuwe en lang verwachtte Arri Orbiter, die inclusief verschillende lenzen wordt geleverd. Deze lamp geeft een verbluffend helder, instelbaar en gericht licht af. Hierdoor is NHL Stenden in staat om de lampen in een groot aantal toepassingen te gebruiken zonder in te boeten aan kwaliteit. Hiermee krijgt de student bij NHL Stenden direct praktijkervaring met licht zoals gebruikt wordt in omgevingen als film en televisie, fotografie, theater en live-entertainment.

De verhuizing van de 4K opnameapparatuur vanaf de oude locatie naar deze nieuwe studio is vorig jaar uitgevoerd. Nu ook de rest is aangepakt, is de studio klaar voor de toekomst!

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met onze adviseurs. Ze komen bij je langs en koppelen wens aan advies. Bel ons op 0511 – 460200 of gebruik het contactformulier. 

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)