FAQ's Prowise

Prowise

1. Houd vijf vingers twee seconden op het scherm om het Prowise Central menu op te roepen. Aan de rechterkant van je scherm, verschijnt de menubalk van Prowise Central.
  2. Klik op het tandwiel en vervolgens op ‘Connectiviteit’. Controleer of je touchscreen verbonden is met het internet. Dit kan via wifi of via een kabel. Klik op ‘WiFi’ om vast te stellen of je scherm verbonden is met een draadloos netwerk. Uiteraard kan je scherm ook via een kabel verbonden zijn met het internet: in dit geval is de Ethernet-optie aangevinkt.
  3. Klik vervolgens in het instellingenmenu op ‘Algemeen’, ‘Updates’ en ‘Controleer op updates’.
  4. Druk op ‘Updaten’ om de update uit te voeren. Dit kan een klein half uren duren. Als er geen update beschikbaar is, beschik je al over de laatste versie van Prowise Central.

De Prowise Touchscreen X (Ten) is het nieuwste scherm van Prowise (2021). Eén van de vernieuwingen die zijn doorgevoerd is een USB-C aansluiting op het scherm.

Een USB-C verbinding zorgt ervoor dat een extern apparaat, zoals een laptop of Chromebook, via één kabel verbonden wordt met je scherm. Je hebt dan de complete functionaliteit van je touchscreen via die ene kabel aangesloten. Bovendien laad je jouw device direct op en is er een netwerkverbinding mogelijk.

De Prowise Ten heeft twee USB-C aansluitingen, één op de voorkant van het scherm. Deze heeft een uitgangsspanning van 60W. Met deze aansluiting kan je bijvoorbeeld je telefoon opladen en zorgt ervoor dat je aangesloten laptop minder snel leeg gaat.

De tweede USB-C aansluiting zit aan de zijkant van het scherm met een uitgangsspanning van 150W. Deze zorgt, naast de complete functionaliteit van video, audio, touch en data, ook dat je laptop wordt opgeladen.

Niet elke USB-C kabel ondersteund alle functies. Laadkabels die geleverd worden bij bijvoorbeeld Apple devices ondersteunen dit niet. Wij kunnen de juiste kabels aanleveren, zodat je alle functies kunt gebruiken via 1 kabel.

Herken je dit? Je toont een video op je Prowise touchscreen en het geluid speelt niet synchroon af met het beeld? Dit is vanaf de update 3.1 van Central® opgelost.

Je kunt de actuele versie updaten om dit probleem te verhelpen. Dit doe je door in het menu onder het tabje ‘over dit scherm’ te kiezen voor ‘updaten’.

Heb je een Support contract Gold afgesloten, neem dan gerust contact op. Wij staan graag voor je klaar en helpen je gratis met het installeren van deze update.

Wij vinden veiligheid belangrijk.

Daarom kan de Prowise Ipro lift alleen op de laagste stand verplaatst worden. Het scherm is zwaar. Als je de lift op hoogte verplaatst, kunnen het scherm en de lift omvallen.

Om te zorgen dat je veilig bent bij het verplaatsen, worden de wielen geblokkeerd wanneer de lift niet in de laagste stand staat. Zet de lift in de laagste stand en je kunt hem veilig wegrollen.

Wanneer de lift van het Prowise scherm niet meer omhoog gaat, kun je de instellingen terugzetten. Dit doe je door de lift helemaal naar beneden te laten gaan. Nadat dat gebeurd is, houd je de (omlaag)knop vijf seconden ingedrukt om de lift terug te zetten naar de originele instellingen.

Dit geldt ook voor de tafellift. Breng het scherm naar de tafelstand en druk hierna vijf seconden op de (tafelstand)knop om de lift terug te zetten naar de originele instellingen. Hierna kan het scherm weer terug naar de verticale stand.

In beide gevallen merk je dat jouw instellingen worden opgeslagen doordat de lift extra beweegt.

Krijg jij op jouw Prowise touchscreen ook wel eens een blauw scherm met de melding dat er geen bron is aangesloten?

Je kunt eenvoudig wisselen van bron. In het menu op het scherm vind je dit onder input.

Op de afstandsbediening doe je dit door op het vierkantje met de pijl erin te drukken. Op de oudere afstandsbediening druk je op inputknop.

Heb je wel de juiste ingang gekozen en geen beeld? Controleer dan of de kabel goed is aangesloten.

Wil je je Prowise touchscreen reinigen?
Met deze tips zorg je ervoor dat jouw touchscreen goed en veilig gereinigd wordt.

• Reinig het scherm regelmatig met een droge, niet-pluizende, microvezeldoek. Zorg dat deze doek schoon is en was de doek regelmatig.
  • Als je een reinigingsmiddel wilt gebruiken, gebruik dan altijd het door Prowise aanbevolen reinigingsmiddel: de Prowise Cleaning Kit. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, aangezien deze het scherm kunnen beschadigen.
    Gebruik je een eigen reinigingsmiddel? De pH-waarde van het reinigingsmiddel moet tussen de 7 en 9 liggen. Gebruik in ieder geval geen waarde hoger dan 9.
  • Zorg ook dat je eigen handen gewassen zijn.
  • Sproei een reinigingsmiddel nooit rechtstreeks op het scherm, maar sproei het eerst op een doek. De doek mag enigszins vochtig maar niet nat zijn, omdat vocht dat bij het scherm in loopt het scherm kan beschadigen.
  • Veeg het scherm voorzichtig af met de doek. Om het beste resultaat te krijgen reinig je het scherm met zachte, cirkelvormige bewegingen zonder druk uit te oefenen. Gebruik nooit een schuurmiddel.

Wist je dat het niet nodig is om een Prowise touchscreen te kalibreren? (het woord op zich is al ingewikkeld genoeg). Om het gemakkelijk te houden, zorgt het scherm er zelf voor dat dit gebeurt.

Als de touch niet goed lijkt te reageren, wordt er waarschijnlijk een verkeerde resolutie gebruikt. De juiste resolutie is 1080p of 2160p. Dit is in de stellen in de PC, ook als dit een externe PC is. Kun je dit niet zelf instellen, vraag dan je ICT-beheerder om hulp.

Bij het gebruik van een interne PC kun je de touchfunctie in- en uitschakelen d.m.v. de rode knop op de afstandsbediening.

Heb je een scherm uit de nieuwste lijn touchscreens? Dan zit hiervoor linksonder op de afstandsbediening een speciale ‘touchknop’.

Bij gebruik van een externe pc kan het voorkomen dat de USB-touchkabel niet juist is aangesloten. Het advies is om deze eerst te controleren.

Helpen deze tips niet, dan staan wij graag voor je klaar zodat je snel weer verder met je werk kunt.