15jul

Update van een Prowise touchscreen

Geplaatst op 15 juli 2020

Systeembeheer draait steeds meer ook over het correct functioneren van de AV apparatuur in een netwerk. Met de touchscreens van Prowise installeer je via OTA (over-the-air)-updates eenvoudig en kosteloos de laatste versie. Zo haal je altijd het maximale uit het touchscreen.

Net als op je telefoon, is het ook voor je touchscreen belangrijk om de actuele software versie geïnstalleerd te hebben.

 • Features
  Is de software op het touchscreen up-to-date, dan beschik je automatisch over de nieuwste mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Chromecast, Miracast, gratis whiteboardsoftware en een eigen app store, inclusief Presenter 10 en Microsoft Office-apps.
 • Prestatie
  Installeer je de allerlaatste software, dan blijft je digibord snel en soepel werken.
 • Veiligheid
  Ook qua veiligheid is het van het grootste belang om updates continu uit te voeren. Geüpdatete software is namelijk het beste bestand tegen aanvallen van buitenaf en voorzien van de allerlaatste veiligheidstechnologie.

De kosteloze software-updates, ook wel OTA (over the air)-updates genoemd, zijn beschikbaar voor de volgende schermtypes: EntryLine UHD, ProLine+ en het Prowise Touchscreen. We garanderen de gratis updates tot vijf jaar na aankoop. Is je scherm helemaal up-to-date? Dan kun je hier nalezen welke functionaliteiten er voor jouw digibord beschikbaar zijn.

Heb jij een oudere variant van de Prowise digiborden? Dan nemen we graag contact met je op om samen te kijken naar de allernieuwste mogelijkheden.

Klik hier om een afspraak te maken met onze onderwijsadviseurs.

Hoe kan ik updaten?

 1. Houd vijf vingers twee seconden op het scherm om het Prowise Central menu op te roepen. Aan de rechterkant van je scherm, verschijnt de menubalk van Prowise Central.
 2. Klik op het tandwiel en vervolgens op ‘Connectiviteit’. Controleer of je touchscreen verbonden is met het internet. Dit kan via wifi of via een kabel. Klik op ‘WiFi’ om vast te stellen of je scherm verbonden is met een draadloos netwerk. Uiteraard kan je scherm ook via een kabel verbonden zijn met het internet: in dit geval is de Ethernet-optie aangevinkt.
 3. Klik vervolgens in het instellingenmenu op ‘Algemeen’, ‘Updates’ en ‘Controleer op updates’.
 4. Druk op ‘Updaten’ om de update uit te voeren. Dit kan een klein half uren duren. Als er geen update beschikbaar is, beschik je al over de laatste versie van Prowise Central.

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

 • Harm Smidswei 9
 • 9298 RE Kollumerzwaag
 • T0511 - 460 200
 • F0511 - 449 536
 • info@pthgroep.nl