25jan

Online lesgeven met Microsoft Teams

Geplaatst op 25 januari 2021

Vandaag was ik met veel plezier getuige hoe online lesgeven verloopt en daarvoor hoefde ik het huis niet eens uit!

Martin de Jong, PTH GroepIk ben Martin, één van de eigenaren van PTH Groep. Rebekka, mijn vrouw, is musicus. Ze geeft piano- en zangles, is bandcoach, dirigent en geeft een aantal uren les op een middelbare school. Toen ik vanmorgen vroeg op mijn werkkamer via een online vergadering met ons PO en VO accountmanagersteam de werkdag begon, startte zij beneden de online les.

Nu is online lesgeven voor haar wat minder ingewikkeld dan voor sommige andere docenten. Dat komt omdat ze al jaren werkt met BeatsNbits, een online methode voor muziekonderwijs waar ze in het verleden zelf aan meegeschreven heeft. Daardoor was het voor haar vaksectie makkelijk omschakelen naar online lesgeven, de methode was al volledig online beschikbaar, Het verbinden met de klas kwam er bij.

Hoewel veel scholen en docenten zich inmiddels redelijk redden, merk je toch dat er nog veel vragen zijn. Veel scholen en docenten zoeken naar een gestructureerde en uniforme manier om een online les te organiseren.

Rebekka werkt op haar school via Microsoft Teams waarin alle klassen ingevoerd zijn en dat als platform voor de online lessen gebruikt wordt. Microsoft Teams voor onderwijs is specifiek bedoeld om afstandsonderwijs goed vorm te kunnen geven. Het mooie is dat Microsoft Teams opgenomen is in Office 365 A1, dat voor zowel onderwijsinstellingen als voor leerlingen en studenten gratis is.

Wij koppelen al geruime tijd audiovisuele oplossingen aan Teams (en ook aan andere online platformen). Wil je meer weten over hoe je Teams kunt inzetten voor online lesgeven? Wil je informatie over hoe je jouw lesplek goed kunt inrichten zodat je goed in beeld bent en goed te verstaan bent? Of zoek je naar de volgende stap; de combinatie van lesgeven in je lokaal terwijl er ook online leerlingen deelnemen?

Wij helpen je graag. Onze bevlogen collega’s komen graag (digitaal) bij je langs. Neem gerust contact op. In de komende tijd zullen we nog wat meer Teams-Tips met jullie delen.

Heb je specifieke vragen? Laat dat dan weten in een reactie zodat we daar gericht op kunnen antwoorden.  

PTH Groep Microsoft Teams online lesgeven, video, camera's en geluid voor online vergaderen en samenwerken

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl