03mrt

Onderzoek naar Google Workspace

Geplaatst op 3 maart 2021

Misschien heb je gehoord over het onderzoek van de overheid naar Google Workspace (DPIA, Data Protection Impact Assessment). Wij informeren je hier graag over. En stellen je graag gerust. Er is geen reden tot paniek en de uitkomst van het onderzoek vraagt opvolging door Google. Google heeft daar zelf ook al informatie over gedeeld. Dit vind je hier: https://nederland.googleblog.com/2021/03/onze-aandacht-voor-de-privacy-en.html.

Er is geen sprake van bijvoorbeeld een datalek, daarom is er op dit moment geen directe reden om te stoppen met het gebruik van Google-diensten. Google en de overheid zijn in overleg hoe zij meer transparantie kunnen bieden en hiermee de lopende issues op te kunnen lossen.

Verschillende van onze klanten gebruiken Prowise GO, een veilige leeromgeving.

Iedere dag zijn er meer dan 60.000 gebruikers die op een veilige manier Prowise GO gebruiken. De door de DPIA geconstateerde issues spelen zich af in de Google Workspace-omgeving en hebben geen betrekking op Prowise-diensten zoals het GO-portaal, Prowise Presenter of Prowise Learn. Deze diensten maken geen gebruik van Google Workspace.

Overigens: alle data en gebruikersinformatie die binnen Prowise GO verwerkt worden, worden op een veilige ISO 27001-conforme manier door Prowise geborgd.

Wil je hier meer over weten, kijk dan op de Prowise site: https://www.prowise.com/nl/nieuws/dpia-google-workspace-for-education/.

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl