01jul

Hybride lesgeven - Hogeschool Van Hall Larenstein

Geplaatst op 1 juli 2020

Voor Hogeschool Van Hall Larenstein mogen wij een groot aantal collegezalen inrichten met een camera en audio systeem om hybride les te geven. Hiermee zorgt Hogeschool Van Hall Larenstein ervoor dat studenten, met inachtneming van de anderhalve meter norm, onderwijs kunnen volgen op locatie en op afstand. Studenten op afstand kunnen volledig interactief deelnemen, docent en studenten in de collegezaal zijn goed verstaanbaar voor de student thuis en vanuit huis kan er direct gereageerd worden op de colleges wat vervolgens in de collegezaal weer goed verstaanbaar is.

Om op deze manier les te geven wordt er gebruik gemaakt van Microsoft Teams. In de ruimte wordt achterin een PTZ camera gemonteerd. Hierdoor worden de docent en het projectiescherm in één shot zichtbaar gemaakt. Het camerabeeld wordt samen met het geluid van een externe Shure microfoon naar de computer gebracht waar de externe camera en microfoon als inputbron geselecteerd worden. Via een geluidsinstallatie worden de gesprekken van de studenten op afstand weergegeven zodat er directe dialoog tussen studenten en docent op de locatie en studenten op afstand kan ontstaan.

Met deze interactieve oplossing voor videosamenwerking en hybride lesgeven gaat Hogeschool Van Hall Larenstein goed voorbereid een nieuw collegejaar tegemoet.

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl