Winkelwagentje Items: 0 € 0,00

Duurzaamheid

  • Overall score DZyzzion
Milieu

PTH Groep heeft meegedaan aan een DuOn-scan van de Provinsje Fryslân (economische zaken) welke tot doel heeft het begrip duurzaam ondernemen voor een specifiek bedrijf inzichtelijk en concreet te maken. 
De opzet van deze DuOn-Scan is deels gebaseerd op de Triple-P benadering en ook deels op de ISO 26000. De Profit-indeling is gebaseerd op de Balanced Scorecard benadering van Kaplan en Norton. 
In deze scan kwam de score van PTH Groep uit op een 8,1, hetgeen als bovengemiddeld werd beschouwd in de regio Noord Friesland. 

PTH Groep gaat als volgt om met de milieuaspecten: PTH Groep is sinds 2010 ISO 14001 gecertificeerd. Dit omvat alle relevante milieuaspecten en wordt jaarlijks getoetst aan de hand van een audit. Het gehele bedrijf is hier volledig op ingericht (zie certificeringen). Tevens geeft PTH Groep inzage in haar actuele Milieubarometer welke de mileuprestatie zichtbaar maakt. 

 

CO2 Compensatie

PTH Groep compenseert haar CO2 uitstoot via FairClimateFund met projecten die schoner koken stimuleren in ontwikkelingslanden. 

Project info: Betere houtovens in Zuid India

Met het oog op versterken van de positie van de vrouw werd in 2011 de Janara Samuha Mutual Benefit Trust (JSMBT) opgericht als een community-based organisatie. JSMBT heeft meer dan 7200 vrouwelijke leden op het platteland die streven naar economische ontwikkeling en welzijn in hun dorpen. Om deze doelen te bereiken verspreidt JSMBT 43.000 efficiëntere houtovens in 168 dorpen in het Raichur district in Karnataka, India. De fornuizen hebben een schonere verbranding dan de traditionele soort en verbruiken 67,5% minder brandhout en daardoor CO2 reductie. Andere voordelen zijn: verbetering van de gezondheid, 3 tot 4 uur extra tijd om andere inkomsten te verwerven, minder druk op de omgeving voor brandhout en bovendien kunnen de gezinnen na 6 jaar zelf de CO2 rechten verkopen. Meer dan 21.500 families op het platteland van Koppal worden op deze wijze bereikt.

De compensatie van 192 ton CO2 door PTH Groep via FairClimateFund geeft 96 gezinnen de mogelijkheid om een jaar lang schoon te koken en te profiteren van betere levensomstandigheden.

  • Koken op cookstove
  • Koken op cookstove

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op!

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Dialysetrolley  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl