Tweede Kamer wil af van omstreden Chinese camera's

Onlangs schreven we over de zorgen van onder andere inlichtingendienst AIVD over de veiligheid van camera's van Chinese merken Hikvision en Dahua. Vandaag maakte RTLNieuws bekend dat een Kamermeerderheid de beveiligingscamera's van deze merken die bij politie- en overheidsgebouwen hangen, zo snel mogelijk wil vervangen.

Enorme risico's 

Hoeveel beveiligingscamera's er van dit merk in ons land hangen, is niet duidelijk. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat met gebruik van dit type camera's spionage en sabotage niet uitgesloten kunnen worden. Dit kan natuurlijk enorme risico's met zich mee brengen op het gebied van economie en nationale veiligheid, die zullen worden onderzocht in opdracht van de Tweede Kamer.

 

"De politie heeft bij de aanbesteding van de camera’s en bij de toepassing daarvan geen risico’s voor de nationale veiligheid voorzien"
Yeşilgöz-Zegerius
Justitie en Veiligheid
Wél veilig

Het ontwerpen en installeren van effectief cameratoezicht is werk voor specialisten. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze camerasystemen perfect ontworpen zijn, hebben wij een RSE security expert in dienst. Hij helpt jou een ontwerp te maken dat voldoet aan de hoogste privacy- en security eisen. 

 

Wil je meer over dit onderwerp weten? Onze Security Expert legt je graag uit welke maatregelen je kunt treffen om een veilige camera installatie te ontwerpen. Ook kan hij je adviseren over het treffen van beveiligingsmaatregelen in het algemeen van beleid tot en met uitvoering, inclusief de kwaliteitsborging ervan.

Wij staan voor je klaar. Bel ons op 0511 – 460200 of laat een bericht achter via deze site. Je kunt daarvoor de oranje contact button hieronder gebruiken.

Bronvermelding:

Geschreven door Martin de Jong

maandag 13 juni 2022

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)