Microfoons voor videoconferencing

Iedereen weet inmiddels hoe de ingebouwde microfoon van je laptop of van een webcam klinkt. Zeker in grotere ruimtes en bij vergaderingen met meer personen is het soms moeilijk om iedereen helder verstaanbaar te maken. Het geluid klinkt vaak hol en de mensen die verder van de microfoon zitten, zijn slecht of soms helemaal niet te verstaan. Juist nu we steeds meer thuis (blijven) werken is het zo belangrijk dat je met elkaar verbonden blijft. Daarbij is niet alleen een goede beeldverbinding belangrijk. Ook elkaar goed verstaan en goed begrijpen is belangrijk om goed samen te werken.

Komt jouw boodschap over?

Wij helpen je om iedereen in jouw vergaderruimte goed verstaanbaar te maken. Met de oplossingen die wij installeren en perfect voor je inregelen zorgen we ervoor dat je op iedere plek en overal in de ruimte goed te horen bent. 


Beeld zegt meer dan 1.000 woorden

.... En een filmpje met geluid helpt hier nog meer bij.

Onderstaand vind je het filmpje dat Shure Applications Engineer William Zadnik maakte en waarin de volgende zaken te zien zijn:

  • een webcam,
  • een Shure tafelmicrofoon (MXA310),
  • een Shure microfoon voor plaatsing aan de wand of boven een tafel (MXA710) en de MXA910,
  • de plafondmicrofoon, die onopvallend in het systeemplafond opgenomen kan worden en iedereen in de ruimte tot in de verste hoeken perfect verstaanbaar maakt 

Deze microfoons maken gebruik van zogenaamde array techniek. Een techniek waar je door gebruik te maken van meerdere microfoons in één behuizing, zogenaamde 'lobes', kunt maken. Dat zijn gebieden waar je die microfoons op richt. Dat klinkt allemaal heel technisch en .... dat is het ook. Gelukkig kunnen onze specialisten deze systemen perfect voor je inrichten zodat jij ermee aan het werk kunt zonder dat je ingewikkelde instellingen hoeft te beheren.

Beoordeel de microfoons in de video zelf!

Je hoeft geen audio expert te zijn om te horen wat voor meerwaarde een goede microfoon biedt. Kijk naar de opname en hoor wat het verschil is tussen een standaard webcam microfoon en de oplossingen met de verschillende specialistische microfoons.

 

Je vindt de verschillende microfoons op de tijdlijn op:

Webcam microfoon: 0:58

MXA310 : 1:12

MXA 710: 1:50

MXA910: 2:39

Wil je meer weten over deze microfoons?

Onze adviseurs helpen je met de keuze voor het juiste systeem voor jouw toepassing. Daarbij letten we op de ruimte en op de combinatie met jouw videoconference systeem of -software zoals Teams, Zoom, Webex en Google Meet.
Bel gerust voor meer informatie met één van onze experts op dit gebied, via 0511-460200, gebruik de button hieronder of vul het contactformulier in.

Geschreven door Martin de Jong

woensdag 17 november 2021

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)