Kerstgift WWF - geef tegen ontbossing

Dit jaar is het jaar waarin AI helemaal hot is en iedereen wel gehoord heeft van ChatGPT. Dan is het natuurlijk logisch dat wij een bestemming voor onze kerstgift zoeken waar AI, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en de SDG's bij elkaar komen.

Voorspellen is voorkomen

Er zijn systemen die boskap opsporen, maar dan is het al te laat.

WWF ontwikkelde samen met partners een innovatieve AI ontbossingsvoorspeller om illegale houtkap te voorspellen vóórdat bos gekapt is.

Dit model verbindt big data, zoals satellietbeelden, en menselijke activiteit, zoals de aanleg van wegen. Als er een weg wordt aangelegd, kan het zijn dat deze bedoeld is voor machines die bomen kappen. Het systeem stuurt dan een signaal zodat ze op tijd actie kunnen ondernemen en voorkomen dat het gebied ontbost wordt.

Regenwouden: méér dan alleen mooi

Van de sterkste mieren tot de machtigste jaguars, van spetterende rivierdolfijnen tot krachtige inheemse bevolking. Ze wonen er. Maar oerwouden zijn meer dan dat. Ze zijn van levensbelang voor ons.

Oeroude oerwouden in Congo, Borneo en de Amazone beschermen ons als een groen schild tegen klimaatrampen. Ze zorgen ervoor dat we binnen die 1,5 graad opwarming van de aarde blijven. Dat de aarde simpelweg leefbaar blijft. Ze zijn onmisbaar.

Innovatie tegen ontbossing

WWF werkt dag en nacht aan bosbescherming op de meest cruciale plekken op aarde. Ze beschermen wat er nog is en planten waar nodig nieuw bos aan. 

WWF gebruikt daarbij de nieuwste technieken, zoals een innovatieve AI ontbossingsvoorspeller om illegale houtkap te voorspellen voor het te laat is. Om dit in te zetten in de Amazone hebben ze in totaal 450.000 euro nodig. Hiervan willen ze 100.000 euro via deze actie ophalen. 

Onze bijdrage helpt en iedere bijdrage telt!

Help ook mee en klik hier om naar de pagina van WWF te gaan. Er wordt geen extreem offer van je gevraagd. Je kunt al bijdragen door 1 euro te geven (Maar je mag natuurlijk ook heel veel geven als je dat kunt missen).

Klik op deze link om direct naar de WWF donatiepagina te gaan...

Geschreven door Martin de Jong

donderdag 14 december 2023

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)