Hogeschool Saxion vernieuwt audiosysteem met Shure ULX-D

Hogeschool Saxion is een onderwijs- en kennisinstelling voor hoger beroepsonderwijs met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn in Nederland en één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Nederland met meer dan 26.000 studenten en 2200 medewerkers. De afgelopen vijf jaar heeft er snelle uitbreiding plaatsgevonden, en moesten nieuwe gebouwen en leslokalen worden voorzien van audio-apparatuur.

Naast een goede geluidskwaliteit was betrouwbaarheid onze belangrijkste eis. Het mag niet voorkomen dat apparatuur niet werkt, de gebruikte producten moeten plug&play functioneren
Edwin Noordink
Beleidsmedewerker Saxion
Klantbehoefte

De apparatuur die we tot nu toe gebruikten, werkte niet meer goed door recente veranderingen in de spectrumindeling. De problemen begonnen na de introductie van 4G mobiele breedbandverbindingen.

Daarnaast wilde Saxion op alle drie de locaties en in alle gebouwen op dezelfde manier gaan werken. Voor docenten die op wisselende locaties lesgeven, moest de apparatuur makkelijk te bedienen zijn. De geluidskwaliteit moest uitstekend zijn, en vanwege de vele klaslokalen moesten de systemen goed met elkaar én naast elkaar kunnen functioneren.

De batterijen zijn een ander bekend probleem van draadloze systemen. Het zou een groot pluspunt zijn als het nieuwe systeem dit probleem zou kunnen oplossen.

Oplossing

Als oplossing voor deze eisen stelde de PTH Groep voor om een digitaal draadloos ULX-D systeem van Shure te gebruiken. Dit systeem staat bekend om zijn uitstekende prestaties en hoge betrouwbaarheid onder de meest uitdagende omstandigheden. Het realiseert een groot aantal verbindingen in een relatief klein spectrum.

De oplaadbare li-ionaccu's zijn een ander belangrijk voordeel. Eén oplaadbare accu van Shure bespaart 2500 AA-wegwerpbatterijen. Uiteraard is dit niet alleen milieuvriendelijk maar het bespaart ook veel geld. En als het aankomt op de gebruiksduur gaan de oplaadbare batterijen zelfs twee keer zo lang mee dan gewone batterijen, tot wel 16 uur lang.

Resultaat

Het opladen gebeurt met een laadstation dat bestaat uit aan elkaar gekoppelde SBC200-opladers. De batterijen zijn zowel in de zender als buiten de zender op te laden, en dat betekent dat zowel de complete handmicrofoon in het station kan worden geplaatst als alleen de losse batterijen. Het systeem bewaakt de toestand van de batterijen en controleert de geleverde prestaties gedurende hun hele levensduur.

Alle zenders zijn voorzien van een locatiemarkering en worden centraal opgeslagen om efficiënt opladen en een snelle verdeling mogelijk te maken. Iedereen vindt het draadloze systeem makkelijk te gebruiken, dat geldt zowel voor het onderhoudsteam als de docenten. Edwin Noordink, een beleidsmedewerker Saxion legt uit "Naast een goede geluidskwaliteit was betrouwbaarheid onze belangrijkste eis. Het mag niet voorkomen dat apparatuur niet werkt, de gebruikte producten moeten plug&play functioneren".

De ruimten die met Shure ULX-D zijn uitgerust zijn:

  • Collegezalen
  • Theaterruimten
  • Centrale hal

Daarnaast beschikken we over mobiele sets die flexibel inzetbaar zijn wanneer een bepaalde toepassing extra draadloze kanalen vereist.
Het onderhoud van de apparatuur is in handen van de PTH Groep, en het technisch team van Saxion regelt de dagelijkse inzet.

 

Betrouwbare draadloze microfoons en een perfecte geluidskwaliteit?

Wil jij ook de beste spraakverstaanbaarheid realiseren en je geen zorgen maken over storingen en uitval? Neem dan nu contact op met onze adviseurs. Klik onderstaande button aan en stuur nu direct een bericht. Of bel ons via 0511 – 460200

Geschreven door Aukje Boersma

maandag 9 november 2015

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)