Een analoog whiteboard in jouw digitale vergadering?

Logitech heeft de whiteboard-camera Scribe geïntroduceerd. De 1080p-webcam krijgt AI-functies om bijvoorbeeld de hand van een presentator transparant te kunnen maken en wordt door Zoom en Teams als whiteboardcamera herkend. Met de Logitech Scribe kun je jouw Logitech Scribe-whiteboardsessie vanuit Microsoft Teams of Zoom Rooms delen met behulp van een paar eenvoudige tools: de Scribe whiteboardcamera, de Scribe Button die met Teams en Zoom integreert en met een controller zoals Logitech Tap.

De Scribe is een camera die gebruikers boven een whiteboard moeten ophangen. Vanaf de muur filmt hij dan het bord. Gebruikers kunnen met bijvoorbeeld stiften op het whiteboard schrijven; de Scribe stuurt deze beelden via videoconferencing apps naar andere gebruikers.

De camera gebruikt kunstmatige intelligentie voor diverse functies, zoals een transparantiefunctie. Hierbij wordt bijvoorbeeld de hand van een gebruiker transparant, zodat de andere gebruikers kunnen zien wat er op het bord staat. Daarnaast kan de Scribe automatisch de kleur en het contrast van stiften verbeteren en gebruikt de camera afbeeldingssegmentatie om bijvoorbeeld plaknotities te kunnen herkennen en te tonen.

De Scribe wordt geleverd met een losse deelknop die met Bluetooth Low Energy werkt, zodat de gebruiker de camerabeelden kan delen zonder daarvoor naar de pc te hoeven lopen. Zoom en Teams herkennen de content van de camera als whiteboardcontent. De Scribe kan overweg met whiteboards van maximaal 1,2m hoog en 2m breed, en gebruikt een ethernetkabel voor de pc-verbinding.

Goed samenwerken

Start het delen op het ene apparaat, stop het delen op het andere. Voilà, instant traditionele whiteboardsessies gedeeld in je digitale vergadering. Dat noemen wij goed samenwerken!

 

Wil je meer weten over de Logitech Scribe en videoconferencing?

Wij staan graag voor je klaar. Een verkennend gesprek is altijd mogelijk en verplicht je tot niets. Wij helpen je graag verder. Bel ons op 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje contactbutton hieronder.

Geschreven door Martin de Jong

woensdag 28 juli 2021

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)