Compromisloze digitale draadloze verbindingen op de Hanzehogeschool

De Hanzehogeschool Groningen heeft vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam met circa 26.000 studenten en 3000 medewerkers.

Klantbehoefte

Na de introductie van 4G mobiel breedbandinternet ging de Hanzehogeschool Groningen met ons, als haar vaste leverancier voor audiovisuele apparatuur, op zoek naar een innovatief alternatief voor hun huidige draadloze audioverbindingen.

Hun bestaande draadloze systemen functioneerden minder goed in het frequentiespectrum dat aan 4G was toegewezen. Duurzame efficiëntie was daarbij een belangrijk keuzecriterium voor de Hanzehogeschool omdat de zenders in een 20% kleiner spectrum moesten werken. Dat vormde vooral een uitdaging op locaties waar veel kanalen gelijktijdig in gebruik zijn.

Oplossing

Wij stelden het digitale ULX-D systeem van Shure voor. Dit systeem is ontwikkeld voor extreme veeleisende toepassingen zoals aan universiteiten en in zakelijke omgevingen. ULX-D systemen zijn niet alleen zeer betrouwbaar, ze gaan ook buitengewoon efficiënt om met het beschikbare spectrum en leveren een groot aantal kanalen. Met een uitgangsvermogen van 10 mW kan een gebruiker circa 65 kanalen tegelijk realiseren binnen één frequentieband van 64 MHz.

Resultaat

De afdeling AV Media heeft het ULX-D systeem grondig getest op locatie met verschillende instellingen. Wat direct opviel was de heldere stemweergave. Omdat er sprake is van digitale overdracht, heeft het systeem een groot dynamisch bereik en dat is voordelig voor spraakversterking. Bij presentaties en lezingen komen sprekers bijzonder duidelijk over. 

In de High Density Mode wordt het uitgangsvermogen teruggebracht tot 1 mW, wat het bereik van de zenders beperkt tot 30 meter (genoeg voor het gemiddelde leslokaal). Bij deze instelling kunnen er maximaal 500 zenders tegelijk worden gebruikt. In Nederland worden er niet zo vaak zoveel zenders tegelijk gebruikt, maar het geeft wel aan hoe flexibel de Hanzehogeschool is met dit systeem. (Zo is het mogelijk om zenders onderling uit te wisselen tussen de verschillende locaties zonder te hoeven wisselen van frequentieband. En dat betekent kleinere voorraden.)

Op dit moment heeft de Hanzehogeschool 80 ULX-D systemen in gebruik, waarvan er 60 onderdeel uitmaken van de permanente installatie. De overige systemen worden gebruikt in mobiele audiostellingkasten en draagbare Presentations 2Go-systemen. Alle zenders zijn voorzien van een Beta 87A-microfoonkapsel. De bodypacks van de vaste systemen zijn uitgerust met headsets met hoge kwaliteit, licht gewicht en compact design. De draagbare Presentations 2Go-sets zijn voorzien van robuuste reversmicrofoons, de Shure WL184.

Toegevoegde waarde

De oplaadbare li-ionaccu's zijn een ander belangrijk punt. Locaties met veel audiozenders verbruiken doorgaans veel wegwerpbatterijen die het milieu belasten. Wegwerpbatterijen kosten bovendien veel geld. 

Met de introductie van de Shure ULX-D boden we tegelijk een intelligente en innovatieve oplossing met oplaadbare batterijen van Shure aan. Alle accupacks zijn uitgerust met een interne chip die houdt die de ‘gezondheid’ van de batterijen bewaakt. Door ze steeds weer op te laden vermindert geleidelijk de levensduur van alle batterijen. Nu kan echter nauwkeurig worden vastgesteld wat de toestand van de batterijen is en worden ongewenste stroomonderbrekingen voorkomen.

De accu's mogen op elk gewenst moment worden opgeladen, dit tast de levensduur van de batterijen niet aan. Docenten hoeven niet meer te wachten tot de accu helemaal leeg is voordat ze hem opnieuw opladen. De Hanzehogeschool is hiermee duurzaam en bespaart hiermee bovendien enkele duizenden euro's aan batterijen per jaar.

 

Betrouwbare draadloze microfoons en een perfecte geluidskwaliteit?

Wil jij ook de beste spraakverstaanbaarheid en compromisloze stabiele draadloze microfoons? Neem dan nu contact op met onze adviseurs. Klik onderstaande button aan en stuur nu direct een bericht. Of bel ons via 0511 – 460200

Geschreven door Aukje Boersma

woensdag 22 oktober 2014

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)