Multifunctioneel gebruik van audiovisuele apparatuur in MFC It Stedhûs

Uitdagingen bij het gebruik van audiovisuele systemen in MFC It Stedhûs in Berltsum

In het hart van Berltsum, in het gerenoveerde en uitgebreide voormalige kerkgebouw genaamd 'It Stedhûs', vinden diverse activiteiten plaats, variërend van eenvoudige bingoavonden tot grootschalige evenementen en belangrijke vergaderingen. Dit multifunctionele centrum (MFC) heeft zich gevestigd als een bruisende kern van de gemeenschap, waarbij het welzijn, de cultuur en de sociale interactie van de regio worden bevorderd. Echter, met deze diversiteit aan activiteiten komt een unieke uitdaging op het gebied van audiovisuele apparatuur en bediening.

Het MFC Berltsum staat voor de taak om een ​​passend audiovisueel systeem te ontwerpen en te implementeren dat de verschillende ruimtes en activiteiten kan ondersteunen. Dit omvat niet alleen de technische aspecten van geluid, video en verlichting, maar ook de gebruiksvriendelijkheid ervan, zodat zowel vrijwilligers als professionals moeiteloos met de apparatuur kunnen werken. Dit complexe audiovisuele vraagstuk vraagt om een ​​deskundige benadering en een nauwe samenwerking met betrouwbare partners.

Samenwerking met PTH Groep

Gelukkig heeft het MFC It Stedhûs een korte lijn met PTH Groep, een ervaren partner op het gebied van audiovisuele oplossingen. PTH Groep heeft met succes audiovisuele systemen geïnstalleerd in "de Koepelkerk", wat het MFC het vertrouwen geeft in onze expertise. “Dankzij hun uitgebreide ervaring met een verscheidenheid aan klanten, waaronder bedrijven, scholen en kerken, begrijpt PTH Groep de unieke uitdagingen waarmee het MFC Berltsum werd geconfronteerd”.

Oplossingen voor audio: geluidssystemen en ringleiding

Om flexibiliteit te bieden in de verschillende ruimtes van het MFC, is er gekozen voor een gevarieerde opstelling van geluidssystemen. Voor bijvoorbeeld zondagdiensten wordt een lessenaar met vaste zwanenhalsmicrofoon gebruikt voor sprekers, terwijl predikanten tijdens de dienst de voorkeur geven aan een headset microfoon. Om een optimale geluidsbeleving te garanderen, worden niet alleen Fohhn-luidsprekers gebruikt, maar ook een aangelegde ringleiding. Deze ringleiding zorgt ervoor dat ook slechthorenden elk moment van de dienst kunnen ervaren door het geluid direct op hun gehoorapparaat binnen te laten komen.

Projectie en monitoring

In de belangrijkste zaal van het MFC hangt een beamer met scherm, waarop presentaties kunnen worden geprojecteerd. Om sprekers in staat te stellen hun presentaties te geven zonder zich steeds om te hoeven draaien, wordt gebruik gemaakt van een extra afkijk monitor. Deze monitor geeft de spreker een directe weergave van wat er op het grote scherm wordt weergegeven. Bovendien zijn er drie bestuurbare camera's geïnstalleerd om belangrijke evenementen vast te leggen, en is er in de foyer een narrowcasting-scherm beschikbaar voor live uitzendingen.

Livestreaming en terugkijken

Voor degenen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij activiteiten in het MFC, zoals kerkdiensten, muziekuitvoeringen of toneelstukken, is er de mogelijkheid om deze evenementen live te volgen via livestreams op YouTube. Bovendien kunnen deze evenementen later worden teruggekeken voor een optimale gebruikservaring.

Geavanceerd AV-besturingssysteem

Om al deze verschillende audiovisuele systemen te integreren en te beheren, is er een uitgebreid AV-besturingssysteem geïmplementeerd. Dit systeem biedt niet alleen eenvoudige bediening voor eindgebruikers, maar ook de mogelijkheid om via een expert modus geavanceerde instellingen te gebruiken voor technici om de optimale functionaliteit uit de AV-apparatuur te halen.

Softwarebediening

Een op maat gemaakt softwarepakket zorgt voor een naadloze integratie van alle audiovisuele systemen in het MFC. Met deze software kunnen verschillende apparaten met één druk op de knop worden bediend, zoals het laten zakken van het projectiescherm of het aanpassen van de geluidsinstellingen. Daarnaast zijn er specifieke functies geprogrammeerd, zoals het dempen van de microfoon van de dominee wanneer het orgel begint te spelen tijdens een kerkdienst.

Tevredenheid over het proces van ontwerp, uitvoering en samenwerking

Het MFC It Stedhûs in Berltsum is zeer tevreden over het proces van ontwerp, uitvoering en samenwerking met PTH Groep. Dankzij de expertise en toewijding van PTH Groep zijn de audiovisuele uitdagingen van het MFC op een efficiënte en effectieve manier aangepakt. Door een nauwe samenwerking en open communicatie tussen alle betrokken partijen is het eindresultaat precies wat het MFC nodig had om zijn diverse activiteiten te ondersteunen.

Nieuwsgierig geworden wat wij voor jouw project kunnen betekenen?

Wil je meer weten over hoe PTH Groep kan helpen bij het verbeteren van de audiovisuele systemen in jouw multifunctionele centrum?
Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Gemeente Ameland
Hanze University Of Applied Sciences - Groningen
Gemeente Leeuwarden
TRIP advocaten en notarissen
Hogeschool Windesheim - Zwolle en Almere
Fries Museum Leeuwarden
Veiligheidsregio Fryslan, Friesland
Veenstra Fritom transport en wegvervoer
Flexsupport ondersteuning voor uitzendbureaus en personeelsdiensten
SPOT Groningen, Stadsschouwburg en Oosterpoort - cultuur, theater en media
Gemeente *KTD, Achtkarspelen en Tytjerksteradiel - Friesland
Hogeschool Saxion
Stertil, heavy duty hefbruggen en laad- en losoplossingen
Fries Verzetsmuseum, Leeuwarden, Friesland
Inkooporganisatie Pompebled onderwijs
JR Shipping specialist in investeringen in scheepvaart
NP3 Galerie en museum voor onderzoekende en experimenterende hedendaagse kunst
Solidd Steel Structures expert in dynamisch belaste, beweegbare en duurzame staalconstructies
Keramiek museum Princessehof, Leeuwarden, Friesland
St Vitus Parochiezegel, kerk
ELAN onderwijsgroep, educatie
PCBO Dantumadeel, Protestants Christelijk Basis Onderwijs
CSG Liudger scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs
Neushoorn Leeuwarden, poppodium
CVO Zuid West Friesland, voortgezet en praktijk onderwijs
CBS De Opdracht, Christelijke basis school
SVPO - School voor Persoonlijk Onderwijs
Noventa, scholen voor Christelijk Primair Onderwijs