Op afstand en ook dichtbij

Voor Hogeschool Van Hall Larenstein mochten wij in het begin van de corona pandemie een groot aantal collegezalen inrichten met een camera- en audiosysteem om hybride les te geven. Hiermee zorgt Hogeschool Van Hall Larenstein ervoor dat studenten, met inachtneming van de anderhalve meter norm, onderwijs kunnen volgen op locatie en op afstand. Studenten op afstand kunnen volledig interactief deelnemen, docent en studenten in de collegezaal zijn goed verstaanbaar voor de student thuis en vanuit huis kan er direct gereageerd worden op de colleges wat vervolgens in de collegezaal weer goed verstaanbaar is.

Microsoft Teams plus de techniek van PTH Groep

Om op deze manier les te geven wordt er gebruik gemaakt van Microsoft Teams. In de ruimte wordt achterin een PTZ camera gemonteerd. Hierdoor worden de docent en het projectiescherm in één shot zichtbaar gemaakt. Het camerabeeld wordt samen met het geluid van een externe Shure microfoon naar de computer gebracht waar de externe camera en microfoon als inputbron geselecteerd worden. Via een geluidsinstallatie worden de gesprekken van de studenten op afstand weergegeven zodat er directe dialoog tussen studenten en docent op de locatie en studenten op afstand kan ontstaan.

Voorbereid op videosamenwerking en hybride lesgeven

Met deze interactieve oplossing voor videosamenwerking en hybride lesgeven gaat Hogeschool Van Hall Larenstein goed voorbereid een nieuw collegejaar tegemoet.

 

Wil je meer weten over hybride lesgeven?

We helpen je graag. Bel ons op 0511 – 460200 of gebruik het contactformulier. 

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)