Praktijkruimte en foto- en videostudio CMI

De Hanzehogeschool Groningen is de grootste hogeschool in het Noorden en al vele jaren een aanbestede en zeer gewaardeerde relatie van ons. Voor de opleiding communicatie mochten wij zorg dragen voor de nieuwe inrichting van de praktijkruimte en foto- en videostudio.

Wij hebben Danny Bolhuis, docent Tools (Design, Film, Animation) op de Hanzehogeschool, een aantal vragen gesteld over deze nieuwe installatie:

Wat was de vraag en de uitdaging voor SCMI?

“Voor de opleiding Communicatie, die we voortdurend up-to-date houden voor nu en de toekomst, wilden we heel graag een nieuwe praktijkruimte waar studenten naar hartenlust met de nieuwste beeld- en geluidsapparatuur aan de slag kunnen gaan. Omdat we in veel lessen met grafisch materiaal en films en de Adobe Creative Cloud apps werken, wilden we dat dit groots geprojecteerd zou worden om het goed tot zijn recht te laten komen. Schermen in en buiten de ruimte moeten de door studenten gemaakte producten vertonen, zodat deze niet -verder ongezien- het archief in verdwijnen. In de middagen moet de ruimte beschikbaar zijn voor vrije inloop om er te kunnen werken en om ondersteuning van ons te krijgen. Ook moest er een nieuwe foto- en videostudio in komen ter vervanging van de oude kleine kamer die we daarvoor hadden, inclusief zwart, wit en groen doek voor keying.”

Wat is de oplossing, en wat is het resultaat?

“Eigenlijk alles wat we op ons wensenlijstje hadden staan is technisch wel gerealiseerd en daar zijn we heel blij mee! Er hangt nu een groot formaat projectiescherm met een goede beamer, de schermen aan de wanden en bij de ramen van de gang tonen nu allerlei gemaakte content en ook de studio is klaar voor gebruik. Het geheel is netjes afgewerkt, dus het ziet er mooi uit als je de ruimte inloopt.”

En als belangrijkste: wat vinden jullie ervan?

“Alles werkt erg goed -al moeten we natuurlijk zelf nog tweaken tot het naar onze wens is- en als er iets nog wat aanpassing nodig heeft, dan kunnen we er contact voor opnemen, wat wel fijn is. Het grote projectiescherm is echt heerlijk om mee te werken en mensen staan soms in de gang even stil bij de schermen om er naar te kijken, precies zoals we hoopten. De lessen zijn er in ieder geval nu al veel leuker door geworden en we vinden het een superfijne ruimte om in te werken. Gelukkig zijn de reacties van de studenten en collega's ook erg positief, dus wat dat betreft: missie geslaagd!”

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze gecertificeerde experts staan graag voor je klaar. Een verkennend gesprek is altijd mogelijk en verplicht je tot niets. Wij helpen je graag verder. Bel ons op 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje contactbutton hieronder.

Gemeente Ameland
Hanze University Of Applied Sciences - Groningen
Gemeente Leeuwarden
TRIP advocaten en notarissen
Hogeschool Windesheim - Zwolle en Almere
Fries Museum Leeuwarden
Veiligheidsregio Fryslan, Friesland
Veenstra Fritom transport en wegvervoer
Flexsupport ondersteuning voor uitzendbureaus en personeelsdiensten
SPOT Groningen, Stadsschouwburg en Oosterpoort - cultuur, theater en media
Gemeente *KTD, Achtkarspelen en Tytjerksteradiel - Friesland
Hogeschool Saxion
Stertil, heavy duty hefbruggen en laad- en losoplossingen
Fries Verzetsmuseum, Leeuwarden, Friesland
Inkooporganisatie Pompebled onderwijs
JR Shipping specialist in investeringen in scheepvaart
NP3 Galerie en museum voor onderzoekende en experimenterende hedendaagse kunst
Solidd Steel Structures expert in dynamisch belaste, beweegbare en duurzame staalconstructies
Keramiek museum Princessehof, Leeuwarden, Friesland
St Vitus Parochiezegel, kerk
ELAN onderwijsgroep, educatie
PCBO Dantumadeel, Protestants Christelijk Basis Onderwijs
CSG Liudger scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs
Neushoorn Leeuwarden, poppodium
CVO Zuid West Friesland, voortgezet en praktijk onderwijs
CBS De Opdracht, Christelijke basis school
SVPO - School voor Persoonlijk Onderwijs
Noventa, scholen voor Christelijk Primair Onderwijs