Praktijkruimte en foto- en videostudio CMI

De Hanzehogeschool Groningen is de grootste hogeschool in het Noorden en al vele jaren een aanbestede en zeer gewaardeerde relatie van ons. Voor de opleiding communicatie mochten wij zorg dragen voor de nieuwe inrichting van de praktijkruimte en foto- en videostudio.

Wij hebben Danny Bolhuis, docent Tools (Design, Film, Animation) op de Hanzehogeschool, een aantal vragen gesteld over deze nieuwe installatie:

Wat was de vraag en de uitdaging voor SCMI?

“Voor de opleiding Communicatie, die we voortdurend up-to-date houden voor nu en de toekomst, wilden we heel graag een nieuwe praktijkruimte waar studenten naar hartenlust met de nieuwste beeld- en geluidsapparatuur aan de slag kunnen gaan. Omdat we in veel lessen met grafisch materiaal en films en de Adobe Creative Cloud apps werken, wilden we dat dit groots geprojecteerd zou worden om het goed tot zijn recht te laten komen. Schermen in en buiten de ruimte moeten de door studenten gemaakte producten vertonen, zodat deze niet -verder ongezien- het archief in verdwijnen. In de middagen moet de ruimte beschikbaar zijn voor vrije inloop om er te kunnen werken en om ondersteuning van ons te krijgen. Ook moest er een nieuwe foto- en videostudio in komen ter vervanging van de oude kleine kamer die we daarvoor hadden, inclusief zwart, wit en groen doek voor keying.”

Wat is de oplossing, en wat is het resultaat?

“Eigenlijk alles wat we op ons wensenlijstje hadden staan is technisch wel gerealiseerd en daar zijn we heel blij mee! Er hangt nu een groot formaat projectiescherm met een goede beamer, de schermen aan de wanden en bij de ramen van de gang tonen nu allerlei gemaakte content en ook de studio is klaar voor gebruik. Het geheel is netjes afgewerkt, dus het ziet er mooi uit als je de ruimte inloopt.”

En als belangrijkste: wat vinden jullie ervan?

“Alles werkt erg goed -al moeten we natuurlijk zelf nog tweaken tot het naar onze wens is- en als er iets nog wat aanpassing nodig heeft, dan kunnen we er contact voor opnemen, wat wel fijn is. Het grote projectiescherm is echt heerlijk om mee te werken en mensen staan soms in de gang even stil bij de schermen om er naar te kijken, precies zoals we hoopten. De lessen zijn er in ieder geval nu al veel leuker door geworden en we vinden het een superfijne ruimte om in te werken. Gelukkig zijn de reacties van de studenten en collega's ook erg positief, dus wat dat betreft: missie geslaagd!”

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze gecertificeerde experts staan graag voor je klaar. Een verkennend gesprek is altijd mogelijk en verplicht je tot niets. Wij helpen je graag verder. Bel ons op 0511 – 460200 of neem contact op via de oranje contactbutton hieronder.

Ameland
Inkooporganisatie Pompebled
Hanze University Of Applied Sciences Logo
TRIP Logo NL Zwart RGB
SPOT GRONINGEN Rechts Pos
Logo Tytsjerksteradiel RGB
Logo Blauw Witte Achtergrond
Logo STERTIL BW 72
Windesheim Logo ZG RGB DEF
VRF Logo Blauw
Gem Leeuwarden
Kon.Damstra Groep '20
Logo Pantone 7584 U
Lg Saxion Rgb
Flexsupport Logo (Groot)
Veenstra Fritom
St Vitus Parochiezegel
ELAN Logo Blok Ronding RGB
PCBO Logo Slogan Klein
FVM Logo
JR SH LOGO BL RGB
Liudger (1)
Logo 8KTD Transparant
Neushoorn Leeuwarden
Solidd Liggend
NP3 Info
LOGO CVO FC
Logo CBS De Opdracht
Logo SVPO RGB Algemeen
Noventa (1)