Winkelwagentje Items: 0 € 0,00
09jul

Aankondiging overname PTH Groep

  • v.l.n.r: Wijnand Fijnvandraat (oud), Martin de Jong (nieuw), Romke de Vries (nieuw), Willem Kooistra (oud)

Geplaatst op 9 juli 2018

Specialist in advies, levering en onderhoud van audiovisuele systemen PTH Groep verkocht

Groei, kennisontwikkeling en innovatie. Dat is waar Martin de Jong en Romke de Vries, de nieuwe eigenaren van PTH Groep in Kollumerzwaag, de komende jaren het accent op leggen. Oud-eigenaren Willem Kooistra en Wijnand Fijnvandraat geven na ruim 21 jaar per 1 juli 2018 het stokje door. Voor de personeelsleden en relaties van PTH Groep heeft de overname geen gevolgen.

De nieuwe eigenaren geven aan dat het gevoerde beleid gecontinueerd wordt en hebben veel vertrouwen in de afronding met de oud eigenaren. Martin de Jong: “Romke en ik hebben goede afspraken gemaakt met Willem en Wijnand; we zitten duidelijk op één lijn. Willem en Wijnand blijven nog voor onbepaalde tijd hun expertise in dienst stellen van PTH Groep zodat een vloeiende overgang naar de nieuwe situatie zeker is.”

Martin de Jong (46) brengt ruim 22 jaar ervaring mee in sales- en marketingfuncties, waarvan de afgelopen 9 jaar bij PTH Groep. Bij dit bedrijf was hij de laatste jaren op de achtergrond betrokken in de management processen. De wens ‘eigen baas’ te zijn, bood een uitstekende gelegenheid voor deze overname waarbij continuïteit in bedrijfsvoering een belangrijk uitgangspunt is. De Jong: “Ik krijg hiermee de kans om zelf verder te bouwen aan deze prachtige onderneming en die kans wil ik ten volle benutten. Het gevoel bij PTH Groep is heel goed. Dit bedrijf past bij mij.”

Romke de Vries (38) heeft een bedrijfseconomische achtergrond met ruim 17 jaar ervaring in financiële controlling binnen MKB ondernemingen. Sinds 12 jaar is hij werkzaam bij PTH Groep, waar hij verantwoordelijk is voor de financiële processen en betrokken is bij alle aspecten rond de bedrijfsvoering. "Direct vanaf de start bij PTH Groep heeft het bedrijf en haar cultuur altijd als uniek gevoeld. Het nemen van de volgende stap in mijn carrière voelt dan ook heel vertrouwd. Wat een geweldige kans om dit bedrijf met al haar mogelijkheden nog verder te mogen ontwikkelen!"

Vanuit een gezamenlijke passie voor audiovisuele techniek richtten Willem Kooistra en Wijnand Fijnvandraat in 1997 PTH Groep op. Aanvankelijk lag de nadruk op audio maar al snel kwamen daar beeld-, licht- en ICT en besturingstechniek bij. PTH Groep ontwikkelde zich in ruim 20 jaar tot een toonaangevende specialist op het gebied van audiovisuele systemen voor overheid, onderwijs, bedrijfsleven, zorg en non-profit instellingen. In 2008 werd de verhuurafdeling verzelfstandigd onder PTH Rental B.V. en werken de bedrijven gezamenlijk vanuit meerdere locaties voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Wijnand Fijnvandraat: “De pioniersfase ligt al een tijdje achter ons. In alle opzichten staat PTH Groep als een huis. Voor mij is dit een mooi moment om af te bouwen en me te oriënteren op wat ik verder nog wil. Met Romke en Martin hebben wij precies de juiste mannen gevonden”.

Willem Kooistra voegt daar aan toe: “Zij respecteren en kennen de cultuur van PTH Groep en willen op dezelfde voet voort. De sterke band met de noordelijke regio leeft bij hen net zo sterk als bij ons. Dat is ook in het belang van het personeel, dat heel snel aan de nieuwe situatie gewend is geraakt.”

Martin de Jong: “Direct vanaf het eerste contact hebben wij een goed gevoel bij deze stap. Natuurlijk kenden wij elkaar al lang en wisten we al wat we aan elkaar hadden. We hebben stevig onderhandeld, maar steeds met open vizier. Daarom kunnen we nu ook naadloos door om het bedrijf verder vooruit te stuwen.”

Bekijk hier de videoboodschap van de directie.

Vergadersystemen  Katheders  Digitale schoolborden  Social Media Wall  Showverlichting  Professionele audiosystemen  Narrowcasting  Dialysetrolley  Touchscreens  Beamers  Videoconferencing  CCTV 

  • Harm Smidswei 9
  • 9298 RE Kollumerzwaag
  • T0511 - 460 200
  • F0511 - 449 536
  • info@pthgroep.nl